Ποια είναι η λέξη του 2018;

Πέμπτη, Νοέμβριος 8, 2018 - 10:00

Τo λεξικό Collins έκανε μία μεγάλη έρευνα σε 4.5 δισεκατομμύρια λέξεις με σκοπό να βρει ποιες νέες λέξεις έχουν γίνει πιο δημοφιλείς τον τελευταίο χρόνο.

Η γλώσσα σαν ζωντανός οργανισμός αλλάζει και ανάλογα με την εποχή προτάσσει κάποιες λέξεις ή γεννάει κάποιες νέες.

Η λέξη της χρονιάς εναρμονίζεται με την παγκόσμια ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το Λεξικό Collins επέλεξε τον όρο Single-use, δλδ. «μίας χρήσης» ως τη φετινή λέξη της χρονιάς.

Με το πέρασμα των ετών ο κόσμος αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο την επίπτωση που έχει η χρήση των πλαστικών στον πλανήτη και επιλέγει να σταματήσει την αγορά συσκευασιών μίας χρήσης.

Η ευκολία των αντικειμένων μίας χρήσης τα κατέστησε ιδιαιτέρως δημοφιλή, ωστόσο, σταδιακά ξεδιπλώνεται το πλήρες μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στο περιβάλλον.

Οι εικόνες πλαστικών αντικειμένων που επιπλέουν στις θάλασσες και οδηγούν στο αγωνιώδες τέλος πολλών θαλάσσιων ζώων, έχει κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα ώστε να μειωθεί κατά πολύ η χρήση τους.

Οι γλωσσολόγοι του Collins δημιουργούν κάθε χρόνο μία λίστα με τις πλέον αξιοσημείωτες λέξεις που αντανακλούν τη συνεχώς μεταβαλλόμενη κουλτούρα και τις ανησυχίες σύγχρονου πολίτη.

Η περσινή Λέξη της Χρονιάς ήταν "youthquake" (νεανικός σεισμός) που αντικατοπτρίζει την πολιτική αφύπνιση μεταξύ των νέων. Αλλάζουνε τα πράγματα, αλλάζουν και τα λεγόμενα…

instagram @lime_and_life

Spring is officially here!!!
#sweetscent #chamomile #babysbreath #fresh #flowers #springisofficiallyhere That Saturday feeling...
#keepthebest #forgettherest #enjoy #weekend ALL GIRLS CAN... #internationawomensday #happywomensday #empoweredwomenempowerwomen #2019 Breakfast 🥞 o’clock! #sundaymorning #kitchenlab #kitchenstories #interior #functionalspaces #naturallight 🎁GIVEAWAY🎁 Θες να είσαι εσύ η τυχερή που θα κερδίσει τη ζώνη la chaine, ένα statement αξεσουάρ που θα απογειώσει κάθε σου outfit; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας ΟΛΑ τα πρακάτω βήματα. •follow @lime_and_life •follow @lachaine_ •mention 2 φίλες σου

Ο διαγωνισμός λήγει στις 8.3 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί με σχόλιο στο post. Good luck 🍀❤️ #givaway #cyprus #lachaine #style #fashionable #fashionistas #styleblogger