Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ πιο σπουδαία πράγματα από τις εξετάσεις

By Evelina Kyrasta Jun 01, 2019
Thumbnail

Βρισκόμαστε εν τω μέσω εξεταστικής περιόδου και όλοι οι γονείς γνωρίζουν καλά πόσο ιδιαίτερο και απαιτητικό είναι αυτό το διάστημα.

Ένα μήνυμα από τη Σιγκαπούρη έρχεται να μαλακώσει την καρδιά μας και να μας ανακουφίσει από το άγχος που έχουμε όλοι, γονείς και μαθητές. Το ΔΣ του συλλόγου ενός ελληνικού σχολείου το μετέφερε στα ελληνικά δεδομένα, κι έγινε αμέσως viral.

«Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα»

«Αγαπητοί γονείς,

Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.

Σας παρακαλώ όμως θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά... Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία... Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δε θα έχουν ποτέ καμία σημασία... Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική...

Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει όμως... σας παρακαλώ μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μια εξέταση!

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους από ένα διαγώνισμα.

Πείτε του, πως ο,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.

Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ, ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του συλλόγου»

 

 

Για χρόνια τώρα, η Σιγκαπούρη έχει αναγνωριστεί ότι κατέχει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο, υποστηρίζοντας την πρώτη θέση στην πιο πρόσφατη κατάταξη PISA.

Οι εκθέσεις και τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνα δείχνουν ότι οι απόφοιτοι από τα σχολεία της Σιγκαπούρης είναι χρόνια μπροστά από τους δυτικούς ομολόγους τους και παρέχουν επαρκή στοιχεία για να ονομάσουν τη Σιγκαπούρη την υπερδύναμη του 21ου αιώνα στην εκπαίδευση.

On Instagram @kyrastev