Από τη διατροφολόγο της JLo: Τι ώρα πρέπει να τρώμε πρωινό για να μην αποθηκεύουμε λίπος

Κυριακή, Ιανουάριος 13, 2019 - 08:15

Η αποθήκευση του λίπους είναι μία από τις βασικές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διατροφολόγοι.

Πολλές φορές, ακόμα και σε περιόδους σκληρής δίαιτας, ο οργανισμός μας τείνει να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες λίπους, με αποτέλεσμα τα κιλά να μην χάνονται και ο μεταβολισμός μας να παραμένει κολλημένος.

Τελικά τι κάνουμε λάθος;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο της Jennifer Lopez, το «κακό» ξεκινά ήδη από το πρωινό μας γεύμα το οποίο οι περισσότερες από εμάς δεν λαμβάνουμε την ώρα που πρέπει.

«Υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για πρωινό;», θα σκεφτείς. Κι όμως, υπάρχει. Δεν θα σου πει κανείς, φυσικά, ότι «το πρωινό τρώγεται αυστηρά στις 10:00 το πρωί». Υπάρχει όμως άλλος τρόπος να υπολογίσεις πότε χρειάζεσαι τα πρώτα «καύσιμα» της ημέρας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Haylie Pomroy, στο βιβλίο της Metabolism Revolution, μέσα στα πρώτα 30 λεπτά από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε, θα πρέπει να έχουμε καταναλώσει το πρώτο μας γεύμα.

Ακόμα και ένα μικρό. Και φυσικά, δεν μιλά για τον πρωινό μας καφέ. Η Pomroy υποστηρίζει πως ένα από τα βασικά λάθη που μας εμποδίζουν να χάσουμε βάρος είναι το γεγονός πως η πρωινή μας ρουτίνα αναγκάζει τον οργανισμό μας να λειτουργεί με μηδέν καύσιμα.

Αποτέλεσμα; Το σώμα ξεκινά να αποθηκεύει λίπος, για το ενδεχόμενο να μην λάβει τροφή άμεσα. Αν δεν είσαι από εκείνες που αγαπούν να τρώνε το πρωί, φρόντισε να επιβάλλεις στον εαυτό σου έστω δύο κριτσίνια, ένα φρούτο ή λίγο γιαούρτι με μέλι σε καθημερινή βάση.

 

 

Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεις την απαραίτητη ενέργεια για τις πρώτες ώρες της ημέρας σου και ενεργοποιείς τις καύσεις, εμποδίζοντας το σώμα σου να ξεκινήσει την αποθήκευση λίπους.

Ιδανικά, η διατροφολόγος υποστηρίζει πως θα πρέπει να λαμβάνουμε τρία γεύματα και δύο σνακ την ημέρα, με τη χρονική απόσταση μεταξύ τους να ορίζεται στις 3 ώρες.

«Όταν τρως περισσότερο, αλλά επιλέγεις τις σωστές τροφές τις σωστές στιγμές, μπορείς να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου, να δυναμώσεις, να βελτιώσεις την απόχρωση του δέρματός σου και να έχεις περισσότερη ενέργεια», τονίζει και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητούμε.

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles