Διατροφολόγος αποκαλύπτει τον μοναδικό τρόπο για να χάσουμε τα περιττά κιλά χωρίς να τα ξαναπάρουμε

Παρασκευή, Ιανουάριος 18, 2019 - 10:00

Η περίοδος δίαιτας είναι για πολλές από εμάς ένας πραγματικός εφιάλτης. Κυρίως για όσες αδυνατούν να χάσουν κιλά τόσο εύκολα όσο άλλες, καταλήγοντας να στερούνται τα πάντα δίχως το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Τελικά για ποιο λόγο ορισμένοι άνθρωπο πετυχαίνουν ευκολότερα την επιθυμητή απώλεια βάρους παρά το γεγονός πως δεν ακολουθούν σκληρές δίαιτες; Η απάντηση της Νεοϋορκέζας διατροφολόγου Laura Burak μας εξέπληξε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, το μεγαλύτερο λάθος που τείνουμε να κάνουμε προκειμένου να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τα περιττά κιλά, είναι η συνεχής στέρηση των αγαπημένων μας φαγητών και γλυκών. Ναι μεν οι θερμίδες που λαμβάνουμε με τον τόπο αυτό είναι σαφώς μειωμένες, ωστόσο ο οργανισμός μας αντιδρά με «εκδικητικό» τρόπο, καίγοντας μυϊκή μάζα και όχι λίπος και επιβραδύνοντας τον μεταβολισμό μας.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως τα κιλά θα επανέλθουν άμεσα, πριν προλάβουμε να ενθουσιαστούμε με το μικρότερο νούμερο στη ζυγαριά μας.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Η επιστήμονας είναι ξεκάθαρη: Κατά τη διάρκεια της δίαιτας απαγορεύεται να λέμε «όχι» στις αγαπημένες μας τροφές.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τρώμε σωστές ποσότητες από όλες τις διατροφικές ομάδες, προσπαθώντας ωστόσο να αποφύγουμε κάθε τι επεξεργασμένο.

 

 

Το μυστικό, σύμφωνα πάντα με την ίδια- είναι μάθουμε να αντιμετωπίζουμε το φαγητό ως καύσιμο και να αντικαταστήσουμε σιγά σιγά της επεξεργασμένες τροφές, με άλλες, πιο υγιεινές.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα φάμε το γλυκό μας ή πως θα στερηθούμε τις «ένοχες» αλμυρές απολαύσεις μας. Όχι σε καθημερινή βάση όμως. Το συγκεκριμένο tip κάνει θαύματα στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση των κιλών μας, γι’ αυτό και θεωρείται από τους ειδικούς «χρυσός κανόνας» στη διατροφική μας ρουτίνα.

Τώρα, λοιπόν, δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να απαρνηθείς το κομμάτι πίτσας που τόσο λαχταράς…

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles