Η αποκάλυψη του Harvard! Δες τι σημαίνει για τους επιστήμονες «υγιεινή διατροφή»

By Evelina Kyrasta Jan 19, 2020
Thumbnail

Oι επιστήμονες του Harvard έκαναν τις έρευνές τους και αποκάλυψαν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή σύμφωνα με αυτούς και τις μελέτες τους.

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως κάθε πιάτο θα πρέπει να περιέχει πάντα φρούτα και λαχανικά όσες φορές κι αν τρως μέσα στη μέρα σου. Για την ακρίβεια, το 1/4 του πιάτου πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη, το άλλο 1/4 δημητριακά ολικής άλεσης και το υπόλοιπο 1/2 χρειάζεται να είναι φρούτα και λαχανικά.

Το 1/4 της πρωτεΐνης μπορεί να είναι κοτόπουλο, γαλοπούλα, κρέας, ψάρι ή όσπρια και κάθε πιάτο πρέπει να περιέχει και λίγο ελαιόλαδο. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η ποικιλία είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και πως πρέπει να συνδυάζεις πολλές από τις παραπάνω τροφές για να δημιουργείς ένα απόλυτα υγιεινό πιάτο.

Aυτό σημαίνει πως το κρέας ή το ψάρι συνδυασμένα με μια απλή σαλάτα δεν είναι ό,τι καλύτερο σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αυτό που μπορείς να κάνεις για αρχή είναι να προσθέτεις μερικούς ξηρούς καρπούς στο γεύμα σου και ένα φρούτο και σιγά σιγά να βρίσκεις τρόπους να δημιουργείς μεγαλύτερη ποικιλία στο πιάτο σου.

On Instagram @kyrastev