Η δίαιτα 90/10 που έχει ξετρελάνει πολλούς celebrities

By Evelina Kyrasta Jul 03, 2019
Thumbnail

Έχεις ακούσει ποτέ για τη δίαιτα 90/10; Πρόκειται για ένα διατροφικό πλάνο που ακολουθούν πολλοί celebrities και συστήνουν πολλοί διατροφολόγοι. Τι σημαίνει η συγκεκριμένη διατροφή; Πως πρέπει να καταναλώνεις κάθε εβδομάδα 90% υγιεινά γεύματα και 10% λιγότερο υγιεινές επιλογές. Αυτό σημαίνει πως αν φτιάχνεις 3 γεύματα και 1 σνακ την ημέρα, θα τρως συνολικά 28 γεύματα την εβδομάδα. Το 10% του 28 είναι περίπου 3. Άρα 3 είναι τα μη υγιεινά γεύματα ή σνακς που επιτρέπεται να τρως μέσα σε μια εβδομάδα.

Salad in a jar: Μπορεί η σαλάτα να είναι ένα πλήρες γεύμα; 

Οι ειδικοί διατροφολόγοι αναφέρουν πως αυτά τα 3 γεύματα θα πρέπει να συνηθίσεις σιγά σιγά να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινά. Αν για παράδειγμα λαχταράς παγωτό, προτίμησε να το φτιάξεις μόνη σου από το να πάρεις ένα έτοιμο. Αν επίσης θέλεις να φας πίτσα, φάε 2-3 κομμάτια και άφησε την υπόλοιπη. Είναι σημαντικό να αρχίσεις να βάζεις στον εαυτό σου μέτρα και όρια.

Τέλος, αν κάποιες υγιεινές τροφές δεν σου αρέσουν, όπως κι αν μαγειρευτούν, αντικατέστησέ τις με κάτι άλλο. Είναι σημαντικό πράγμα να σου αρέσει το φαγητό που τρως και στις μέρες μας υπάρχουν τόσες πολλές υγιεινές επιλογές που δεν χρειάζεται καν να καταπιέζεσαι.

 

 

On Instagram @kyrastev