Κιλά και προβλήματα υγείας: Οι 5 τροφές που αρνούνται να καταναλώσουν οι καρδιολόγοι

By Evelina Kyrasta Jun 17, 2018
Thumbnail

Μπαίνεις κι εσύ στον πειρασμό να καταναλώσεις το αγαπημένο σου σνακ ή είσαι έτοιμη να ενδώσεις σε ακόμα μία ανθυγιεινή τροφή δίνοντας άφεση αμαρτιών στον εαυτό σου;

Μετά από όσα έχουν να σου πουν οι καρδιολόγοι, δεν μπορείς παρά να αναθεωρήσεις και να βάλεις φρένο στις διόλου ευεργετικές για την υγεία σου συνήθειες αυτές.

Στην περίπτωση των τροφών που οι γιατροί αρνούνται κατηγορηματικά να βάλουν στο τραπέζι τους ισχύει το γνωμικό «προσέχουμε για να έχουμε», με τους ίδιους να τονίζουν πως δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα υγείας που καραδοκούν. Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι να… τα προλάβουμε. 

Και ο τρόπος είναι ένας: Να σταματήσουμε να «βομβαρδίζουμε» τον οργανισμό μας με τοξίνες, τρανς λιπαρά και λευκούς υδατάνθρακες σε μεγάλες ποσότητες. 

Όλα αυτά θα τα βρεις σε ανεπίτρεπτες ποσότητες στις βλαβερές τροφές που ακολουθούν και τις οποίες να επιβάλλεται να απαρνηθείς αν θέλεις να θωρακίσεις τον οργανισμό σου και να αποφύγεις την αύξηση του βάρους σου.

Τι συμβουλές έχουν να μας δώσουν οι καρδιολόγοι;  

Με μέτρο το λευκό ψωμί

Οι λευκοί υδατάνθρακες είναι γνωστό πως αμέσως μετά την κατανάλωσή τους μετατρέπονται σε… ζάχαρη. Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά; Αντιθέτως, το ψωμί και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποδεδειγμένα πλέον ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο σώμα μας. Προτίμησε τα. 

«Όχι» στα πατατάκια

Το πιο εθιστικό σνακ –όπως τα πατατάκια έχουν χαρακτηριστεί- είναι γεμάτο τρανς λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες. Πρόκειται, δηλαδή, για μία θερμιδική βόμβα που εκτοξεύει στα ύψη την πίεσή μας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο κυκλοφορικό μας. 

[[{"fid":"23841","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"height":1015,"width":1560,"style":"width: 900px; height: 586px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

Κόκκινο κρέας μόνο μία φορά τον μήνα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μία φορά τον μήνα είναι αρκετή για να γευτείς μια χορταστική μερίδα κόκκινου κρέατος. Τα κορεσμένα λιπαρά και η χοληστερόλη που το κόκκινο κρέας μας χαρίζει απλόχερα επιβαρύνουν πολύ τον οργανισμό μας καθιστώντας τον ευάλωτο στα καρδιακά προβλήματα.

Αλλαντικά; Μάλλον όχι!

Κάθε είδους επεξεργασμένο κρέας μπορεί να κερδίζει σε γεύση, χάνει όμως σε όλα τα υπόλοιπα. Τα αλλαντικά κυρίως, έχουν άρρηκτα συνδεθεί με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου και καρδιακής ανεπάρκειας, με τους ειδικούς να μας εφιστούν την προσοχή. 

Τυριά full λιπαρών

Η παχυσαρκία δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις βάζοντας συχνά στο τραπέζι σου τα τυριά με πολλά λιπαρά. Το πολύ αλάτι μόνο αρνητικά θα επηρεάσει την πίεσή σου, με τα καρδιακά προβλήματα να καραδοκούν. Τα light είναι επίσης γευστικά και σε γλιτώνουν από τον αυξημένο κίνδυνο!

Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωριστείς από το ψυγείο και τα ντουλάπια σου ορισμένα τρόφιμα; 

On Instagram @kyrastev