Το «μυστικό» της διατροφής της Marilyn Monroe που μέχρι σήμερα μοιάζει… ακατανόητο

By Evelina Kyrasta May 16, 2019
Thumbnail

«Μου έχουν πει ότι οι διατροφικές μου συνήθειες δεν είναι και τόσο συνηθισμένες, αλλά δεν το νομίζω», είχε αποκαλύψει ο «θρύλος» Marilyn Monroe, σε συνέντευξη της στο περιοδικό «Pageant».

Και όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε εμείς τόσες δεκαετίες μετά, το πρωινό γεύμα της αιώνιας ξανθιάς μόνο συνηθισμένο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Μην πάει το μυαλό σας σε κάποιον διατροφικό συνδυασμό – έμπνευση δαιμόνιου διατροφολόγου των αστέρων του Hollywood, μα σε μία καθαρά προσωπική επιλογή της Marilyn, η οποία θεωρούσε πως η πρωινή της ρουτίνα τη γεμίζει ενέργεια και την κρατά σε φόρμα.

Τι έκανε; Έπινε ένα ποτήρι ζεστό γάλα μέσα στο οποίο είχε ρίξει δύο ωμά αβγά!

«Τα ανακατεύω με το πιρούνι και το πίνω όση ώρα ετοιμάζομαι. Αμφιβάλλω αν υπάρχει πιο θρεπτικό πρωινό από αυτό που τρώω, για ένα εργαζόμενο κορίτσι που τρέχει όλη μέρα. Στο τέλος παίρνω και μία πολυβιταμίνη», είχε εξομολογηθεί. Και αν νομίζετε πως τα περίεργα σταματούσαν στο πρωινό της, κάνετε τεράστιο λάθος.

Ξενάγηση στο σπίτι που πέθανε Marilyn Monroe – Σε τίνος τα χέρια είναι σήμερα

Η Monroe υπήρξε ιδιότροπη και σε ό,τι αφορά στο βραδινό της γεύμα, εμμένοντας στην κατανάλωση πρωτεϊνών ακόμα και αργά τη νύχτα.

«Κάθε βράδυ που είμαι κουρασμένη, έχω ολοκληρώσει τις δουλειές μου και γυρνάω στο σπίτι, σταματάω σε ένα mini market που βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμά μου και αγοράζω μια αρνίσια μπριζόλα ή συκώτι. Πάω στο σπίτι, το μαγειρεύω μόνη μου και πάντα το συνοδεύω με πέντε ωμά καρότα. Πιστεύω ότι στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν λαγός. Δεν βαριέμαι ποτέ όσα καρότα κι αν φάω μέσα στην ημέρα», συνέχισε. Γνώριζε, σαφώς, πως είχε καταλήξει να τρώει πολύ, γι’ αυτό και από κάποιο σημείο και μετά ξεκίνησε να γυμνάζεται καθημερινά προκειμένου να μένει σε φόρμα.

Αγαπημένη της άσκηση; Όπως έχουμε ξαναπεί, ήταν τα βαράκια. Αφιέρωνε κάθε πρωί τουλάχιστον δέκα λεπτά στις ασκήσεις με βαράκια για να τονώνει τους μύες της.

Σε αυτό το είδος άσκησης όφειλε η Marilyn Monroe το χυμώδες κορμί της

«Με το που κάνω τις ασκήσεις φαίνεται αμέσως η γράμμωση», επέμενε.

Marilyn ήταν αυτή, τι να πούμε…

 

 

On Instagram @kyrastev