Νερό και δύο βότανα: Το ρόφημα για ενέργεια όλη μέρα που μας γεμίζει με βιταμίνες

By Evelina Kyrasta Mar 16, 2019
Thumbnail

Η φύση κρύβει θησαυρούς που αξίζει να αναζητήσουμε και να μελετήσουμε. Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα ροφήματα για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας είναι εντελώς φυσικά, γι’ αυτό και οι γιατροί τάσσονται υπέρ της κατανάλωσης βοτάνων που μάθαμε από τις γιαγιάδες μας.

Από τέτοιου είδους βότανα αποτελείται και το ρόφημα που θεωρείται ο νούμερο ένα σύμμαχός μας για ενέργεια όλη την ημέρα. Πολυβιταμινούχο και αποτοξινωτικό, το αφέψημα αυτό μπορούμε να καταναλώνουμε δίχως τύψεις, μιας και μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας.

Για την παρασκευή του θα χρειαστούμε δυο μόλις βότανα και λίγο νερό.

Ποια είναι, όμως, τα υλικά αυτά; Τα φύλλα τσουκνίδας και τα φύλλα του βοτάνου – σιτηρού με την ονομασία βρώμη!

Η αποτελεσματικότητα του εν λόγω ροφήματος έγκειται στο ότι δεν το καταναλώνουμε αμέσως. Αντιθέτως θα πρέπει να το αφήσουμε 8 τουλάχιστον ώρες να «ρουφήξει» όλες τις θρεπτικές ουσίες των φύλλων τσουκνίδας και βρώμης, μιλώντας έτσι στην ουσία για ένα εκχύλισμα – βόμβα βιταμινών!

Τι θα χρειαστείς

  • ½ φλιτζ. φύλλα βρώμης (μείωση υψηλής χοληστερόλης, μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, βελτίωση της διάθεσης, υψηλά ποσοστά ενέργειας)
  • ½ φλιτζ, φύλλα τσουκνίδας (εξαιρετική πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, καλίου και πυριτίου, και βιταμινών Α, D, Ε και Κ)

Πώς να το φτιάξεις

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξε τα φύλλα τσουκνίδας και βρώμης και πρόσθεσε ένα μεγάλο ποτήρι βραστό νερό.

Τοποθέτησε από πάνω μισάνοιχτο το καπάκι και άσε τα φύλλα στο νερό για τουλάχιστον 8 ώρες. Ιδανικά, άσε το ρόφημά σου να ετοιμαστεί» ολόκληρο το βράδυ και κατανάλωσε το το πρωί με το που θα ξυπνήσεις.

Τα οφέλη Το ρόφημα αυτό δεν μας χαρίζει απλά ενέργεια, μα αποτελεί ιδανική λύση για απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό μας. Βοηθά ακόμα στην υγεία των οστών, του δέρματος και των μαλλιών μας, ενώ αποδεδειγμένα βελτιώνει και τη διάθεση. Αξίζει μια δοκιμή, δε νομίζεις;

 

 

On Instagram @kyrastev