Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Αυτή είναι η χειρότερη τροφή για την υγεία της καρδιάς

Πέμπτη, Φεβρουάριος 7, 2019 - 09:15

Οι περισσότερες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας τείνουν να δίνουν περισσότερη προσοχή στις τροφές που αποτελούν κίνδυνο για τη διατήρηση του βάρους τους παρά για την υγεία του οργανισμού τους.

Έτσι, καταλήγουμε να μετράμε μανιωδώς θερμίδες προκειμένου να υπολογίσουμε τι χρειάζεται να αφαιρέσουμε από τη διατροφή μας προκειμένου να μην ξεφύγουμε από το επιτρεπτό όριο βάρους, ξεχνώντας ότι υπάρχει και ένας άλλους, πολύ σημαντικότερος παράγοντας που θα πρέπει να μας απασχολήσει όσον αφορά στις τροφές που επιβάλλεται -αν όχι να αποκλείσουμε- να μειώσουμε δραματικά.

Ωστόσο, η χειρότερη τροφή για τη διατήρηση της σιλουέτας μας τυγχάνει να είναι η ίδια με εκείνη που θεωρείται η πλέον επικίνδυνη για την υγεία της καρδιάς μας.

Αυτή δεν είναι άλλη από τη ζάχαρη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης μέσω γλυκών, αναψυκτικών, καφέ, κάθε είδους επεξεργασμένων τροφών και όλων των σχετικών παρασπονδιών, επιβαρύνει την υγεία της καρδιάς δραματικά, αυξάνοντας κατά πολύ τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Κι αυτό διότι η ζάχαρη συμβάλλει στη συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία, έχοντας παράλληλα συνδεθεί και με την υψηλή αρτηριακή πίεση, τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και τα χαμηλά επίπεδα καλής χοληστερόλης. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Να κόψουμε τελείως τη ζάχαρη; Για να είμαστε ειλικρινείς κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό.

 

Εξάλλου, ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς ένα γλυκό; Σύμφωνα με τους διατροφολόγους και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία, ως συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα ζάχαρης ορίζεται έως το 10% των συνολικών θερμίδων που λαμβάνουμε καθημερινά. Με άλλα λόγια, μιλάμε για 70 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα για τους άνδρες και μόλις 50 για τις γυναίκες.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως η ζάχαρη δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος για την καρδιάς. Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε το αλκοόλ, το κάπνισμα αλλά και το έντονο στρες!

Συμπερασματικά, λοιπόν, καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στη ζάχαρη και τις βλαβερές της συνέπειες.

 

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles