Πόσα κιλά θα εξαφανιστούν από το κορμί σου αν καις μόλις 100 θερμίδες παραπάνω την ημέρα;

By Evelina Kyrasta Nov 24, 2018
Thumbnail

Τι είναι 100 θερμίδες μπροστά στις 1.400 που λαμβάνει καθημερινά μια μέση γυναίκα; «Τίποτα», θα σκεφτείς.

Έλα όμως που υπάρχει τρόπος οι 100 θερμίδες να κάνουν τεράστια διαφορά στο κορμί σου; Αυτό ακριβώς προκύπτει από νέα μελέτη του Κέντρου Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington, στην οποία συμμετείχαν 464 υπέρβαρες γυναίκες, δίχως ενεργή αθλητική ζωή.

Σκοπός της εν λόγω έρευνας ήταν να καταλήξουν οι επιστήμονες σε ένα γενικό συμπέρασμα όσον αφορά στον ελάχιστο χρόνο άσκησης προκειμένου να εξασφαλίσει κανείς την καλή λειτουργία της καρδιάς του και μια επίσης καλή φυσική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί αρκούν 72 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, σα να λέμε δηλαδή μόλις 10 λεπτά προπόνησης ημερησίως! 10 – 15 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης (ελλειπτικό ή ποδήλατο ρυθμισμένο στη μεσαία αντίσταση) μας βοηθούν να κάψουμε περί τις 100 θερμίδες, ποσότητα που αντιστοιχεί σε… 6 ολόκληρα κιλά ετησίως!

Και μιλάμε για κιλά όχι από εκείνα που κινδυνεύουμε να ξαναβάλουμε αμέσως -όπως ισχύει στην περίπτωση κάποιας εξαντλητικής δίαιτας-, μα από αυτά που χάνονται σωστά. Αργά και σταθερά. Το συγκεκριμένο είδος προπόνησης δε, συντελεί στην καύση θερμίδων ακόμα και μετά το τέλος της, καθώς ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ο οποίος σταδιακά αυξάνεται σε διάστημα24 – 72 ωρών.

Όσο πιο έντονη είναι άσκηση που κάνουμε τόσο περισσότερες είναι οι θερμίδες που θα κάψουμε και μετά το τέλος της, γεγονός που εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικό να μην παραλείπουμε το αερόβιο πρόγραμμα πριν και μετά τις ασκήσεις ενδυνάμωσης. Βαριέσαι να πηγαινοέρχεσαι στο γυμναστήριο;

Να που ίσως ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα ποδήλατο γυμναστικής για το σπίτι σου…

On Instagram @kyrastev