Θέλεις φέτος να γλιτώσεις την ουρολοίμωξη; Αυτόν τον χυμό πρέπει να καταναλώνεις

By Evelina Kyrasta May 23, 2019
Thumbnail

Οι γυναίκες γνωρίζουμε πως καλά πως ο απόλυτος καλοκαιρινός εφιάλτης έχει όνομα: ουρολοίμωξη.

Τα μπάνια στη θάλασσα και την πισίνα και η έκθεσή μας στις μικροοργανισμούς καθώς μένουμε επί ώρες με τα βρεγμένα μας μαγιό, συχνά μας οδηγούν στον γιατρό με έντονα συμπτώματα από κνησμό στα γεννητικά όργανα και συχνοουρία, μέχρι πόνο κατά την ούρηση, πόνο χαμηλά στην κοιλιά, αιματουρία και πολλά άλλα.

Οι πιο συχνοί «ένοχοι» για την εκδήλωση της ουρολοίμωξης είναι τα βακτήρια γνωστά ως κολοβακτηρίδια, κλεμπσιέλλα και πρωτείς.

Ο πράσινος χυμός για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους που αξίζει να δοκιμάσεις

Η αντιβίωση κρίνεται απαραίτητη σε κάθε περίπτωση. Επιστημονικές έρευνες, όμως, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως υπάρχει τρόπος να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας προκειμένου να προλάβουμε την εμφάνιση τέτοιον επώδυνων συμπτωμάτων.

Το μυστικό βρίσκεται σε έναν γευστικότατο χυμό. Ποιος είναι αυτός; Ο χυμός από κράνμπερις!

Ο χυμός των κράνμπερις αποδεδειγμένα βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, με την τελευταία σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο «ACS Journal of Natural Products» να αποδίδει τη δράση του αυτή στους ολιγοσακχαρίτες που περιέχει.

Όπως αναλύουν οι ερευνητές, τα συστατικά του –κατά γενική ομολογία γευστικότατου- χυμού αυτού, εμποδίζουν τα επικίνδυνα για την εμφάνιση ουρολοίμωξης βακτήρια να προσκολληθούν στο κυτταρικό τοίχωμα του ουροποιητικού συστήματος, διατηρώντας το με τον τρόπο αυτό καθαρό.

Freekeh: Το superfood που αφήνει τους υδατάνθρακες σε δεύτερη θέση στην καρδιά μας

Οι γιατροί, πάντως, τονίζουν τη σημασία της κατανάλωσης πολύ νερού, υγιεινών υγρών (φυσικοί χυμοί, πράσινο τσάι) και γιαουρτιού, στοιχεία που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος.

Φυσικά, απαραίτητη κρίνεται και η συστημτική φροντίδα της περιοχής των γεννητικών οργάνων, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτιθέμεθα σε πληθώρα μικροβίων.

 

 

On Instagram @kyrastev