Υψηλή χοληστερίνη; Αυτός το είδος καφέ θα βελτιώσει την κατάσταση

By Evelina Kyrasta Dec 06, 2018
Thumbnail

Πολλές φορές οι διατροφικές μας συνήθειες οδηγούν σε μία σειρά επιπτώσεων τις οποίες όσο είμαστε ακόμα μικρές σε ηλικία τείνουμε να μην λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν μας.

Μία από τις επιπτώσεις αυτές, αφορά στην αύξηση της χοληστερίνης, η οποία μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει πλήθος άλλων αρνητικών καταστάσεων στον οργανισμό μας. Μήπως η αγάπη σου για το πρόχειρο και λιπαρό φαγητό έχει συντελέσει σε μια τέτοιου είδους αύξηση;

Πριν απογοητευτείς, αξίζει να μάθεις πως υπάρχει μία άκρως απολαυστική λύση στο πρόβλημα. Και αυτή δεν είναι άλλη από την κατανάλωση καφέ. Όχι οποιουδήποτε καφέ όμως.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, Dr. RobVan Dam, όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους αυξημένους δείκτες χοληστερίνης έχουν κάθε λόγο να πίνουν ένα ποτηράκι παραπάνω… φραπέ.

Ο λόγος; Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη καφέ –τον ελληνικό και τον γαλλικό καφέ κυρίως- που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τα συστατικά καφεστόλη και την καβεόλη, τα οποία συμβάλλουν πολύ στην αύξηση της χοληστερίνης, ο φραπέ παρουσιάζει μειωμένη περιεκτικότητα σε αυτές.

Έτσι, θεωρείται ιδανικός για όσους στοχεύουν στη μείωση της χοληστερίνης χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι θα πρέπει να το παρακάνουμε, αφού πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως «δυνατό» ρόφημα.

Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, η ιδανική δόση καφεΐνης ανά μερίδα δεν ξεπερνά τα 27 mg. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να ελέγχουμε την περιεκτικότητα στην ουσία αυτή στη συσκευασία του αγαπημένου μας καφέ.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και στην ποσότητα τα ζάχαρης που προσθέτουμε στον καφέ μας. Όσο περισσότερους πίνουμε καθημερινά, τόσο λιγότερη ζάχαρη θα πρέπει να περιέχει η κάθε μας κούπα τόσο για τη γραμμή όσο και για την υγεία μας.

On Instagram @kyrastev