Είναι τα half-moon push ups η πιο δύσκολη άσκηση που θα δοκιμάσεις ποτέ;

By Evelina Kyrasta Apr 09, 2019
Thumbnail

Η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι πως ναι. Τα half-moon push ups είναι μια άσκηση που θα σε παιδέψει πολύ για να καταφέρεις να την εκτελέσεις.

Όμως αξίζουν μέχρι και την τελευταία σταγόνα ιδρώτα που θα χυθεί για χάρη τους. Πρόκειται για μία διαφορετική version των κλασσικών push-ups η οποία στοχεύει σε ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα σε χέρια, πλάτη και κορμό. Δεν μιλάμε, πάντως, για μια εκδοχή που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Τα «μισοφέγγαρα» αποτελούν αρχαία τεχνική εκγύμνασης που στόχευε τόσο στην ενδυνάμωση των συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων όσο και στην ευλυγισία.

Πώς εκτελούνται; Πάμε να δούμε μαζί, βήμα – βήμα τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε.

  • Ξεκινάμε σκυφτές, γονατίζοντας στο πάτωμα, με τις παλάμες μας να ακουμπούν κι αυτές στο έδαφος.
  • Σηκώνουμε τον κορμό μας με τα δάχτυλα του ποδιού και τις παλάμες μας να είναι τα μοναδικά σημεία που ακουμπούν στο έδαφος.
  • Λυγίζουμε τα γόνατά μας προς τα δεξιά και προσπαθούμε να τα φέρουμε μπροστά, στην ευθεία του στήθους μας.
  • Στρίβουμε και επαναλαμβάνουμε από την αριστερή πλευρά αυτή τη φορά. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι αέρινες, σχεδόν σαν να κολυμπάμε, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο τη φορά.

Σου ακούγεται τρομερά σύνθετο, σωστά; Και πράγματι είναι. Γι' αυτό και δεν μιλάμε για άσκηση που προτιμούν συχνά οι γυναίκες.

Στη δική μας περίπτωση, κορίτσια, για αρχή αρκούν μερικές μόνος επαναλήψεις σε δύο ή τρία σετ, ανάλογα με τις αντοχές μας. Όσο περνάει ο καιρός θα διαπιστώσεις πως τα πράγματα γίνονται σιγά σιγά πιο εύκολα.

Θα το τολμήσεις ή… θα δηλώσεις πιστή στη safe zone;

 

On Instagram @kyrastev