Εξαντλείσαι στο γυμναστήριο και δεν χάνεις βάρος; Αυτό είναι το συνηθέστερο λάθος

Πέμπτη, Φεβρουάριος 7, 2019 - 09:00

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, όταν όμως η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, δυσκολευόμαστε να επικεντρωθούμε σε αυτή μόνο λίγο πριν το καλοκαίρι – την εποχή δηλαδή που όλες ξεκινάμε να ανησυχούμε για… τα 2 – 3 παραπανίσια κιλάκια μας.

Εξάλλου, τι καλύτερο από τη συστηματική άσκηση για καλή σωματική και ψυχική υγεία; Το οφέλη της γυμναστικής είναι αδιαμφισβήτητα, γι’ αυτό και ολοένα και περισσότερες γυναίκες σπεύδουν να εντάξουν στην καθημερινή τους ρουτίνα και μερικά λεπτά άσκησης.

Ακόμα και αν οι οικογενειακές ή επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν τους αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο. Κεφάλαιο «άσκηση» λοιπόν. Μπορεί η συνέπεια και η θέληση να σου εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς; Δυστυχώς όχι. Κι αυτό, διότι πολλές από εμάς επιμένουμε στο ίδιο λάθος που μας κρατά μακριά από την επίτευξη του στόχου μας.

Ποιο είναι αυτό;

Ότι είτε όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, είτε όταν λέμε «ναι» στη γυμναστική στο σπίτι, έχουμε την τάση να «κολλάμε» στην ίδια άσκηση. Όσο απίστευτο και να σου ακούγεται, η συνήθειά μας αυτή είναι σύμφωνα με τους ειδικούς υπεύθυνη για τη μη απώλεια βάρους!

Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες trainers είναι πολύ σημαντικό να αλλάζουμε πρόγραμμα γυμναστικής κάθε τέσσερις με πέντε εβδομάδες, προκειμένου το σώμα μας να μην συνηθίζει σε αυτό και να εξακολουθήσει να ενεργοποιεί και να γυμνάζει τους μύες μας, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τη μυϊκή μας μάζα.

Δυστυχώς, όσο και να μας έχει βολέψει ένα πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να το ακολουθούμε ατόφιο για περισσότερες από 5 συνεχόμενες εβδομάδες, καθώς με τον τρόπο αυτό εμποδίζουμε τον οργανισμό μας να κάψει περισσότερες θερμίδες αλλά και να αυξήσει τη μυϊκή μας μάζα.

Αιτία; Όταν «μαθαίνουμε» σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, σταδιακά καταβάλλουμε ολοένα και μικρότερη προσπάθεια για να το φέρουμε εις πέρας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητάμε συχνά από τον γυμναστή μας να προσθέτει νέες ασκήσεις στο workout μας ή αν γυμναζόμαστε στο σπίτι, να αναζητούμε συνεχώς νέα προγράμματα για όλο το σώμα!

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles