Η άσκηση που σε βοηθά να κάψεις έως και 700 θερμίδες σε μισή ώρα

Σάββατο, Φεβρουάριος 2, 2019 - 09:45

Η αερόβια γυμναστική θεωρείται ιδανική επιλογή για όσες επιθυμούν να χάσουν βάρος.

Ιδιαίτερα τα έντονα προγράμματα που απαιτούν γρήγορες και έντονες κινήσεις, είναι σε θέση να μας κάνουν να αποβάλλουμε μέσω του ιδρώτα τεράστιες ποσότητες τοξινών, βοηθώντας παράλληλα στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού μας.

Υπάρχει, όμως, ένας πολύ συγκεκριμένος τύπος αερόβιας προπόνησης που θεωρείται «κλειδί» στην απώλεια βάρους, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια άσκηση.

Περί τίνος πρόκειται όμως;

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες trainers, η άσκηση στην οποία πρέπει να πούμε το «ναι» αν στόχος μας είναι η γρήγορη απώλεια βάρους, δεν είναι άλλη από το αγαπημένο μας παιδικό παιχνίδι «της γειτονιάς». Το σκοινάκι!

Έχεις παρατηρήσει άνδρες και γυναίκες στο γυμναστήριο να… χοροπηδούν για αρκετά λεπτά, σωστά; Σύμφωνα με τους γυμναστές, κάνουν πολύ καλά, αφού μια έντονη προπόνηση στο σκοινάκι σε υψηλή ένταση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα 65 κιλών να κάψει έως και 700 θερμίδες το μισάωρο.

Αν η προπόνηση είναι χαμηλότερης έντασης και με συχνότερα διαλείμματα, μπορούμε να κάψουμε έως και 450 θερμίδες την ίδια ώρα.

Πρόκειται για μία πολύ καλή λύση για όσες από εμάς δεν έχουμε τον χρόνο να δίνουμε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα το «παρών» στο γυμναστήριο, καθώς η συγκεκριμένη άσκηση μπορεί να εκτελεστεί και στο σπίτι μας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, επιβάλλεται να φοράμε καλά αθλητικά παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς (ακόμα κι αν τα έχουμε αποκλειστικά για τη γυμναστική στο σπίτι), καθώς το γυμνό πόδι είναι ευκολότερο να τραυματιστεί τόσο στα πέλματα όσο και τους αστραγάλους κατά τη διάρκεια μιας τόσο έντονης προπόνησης.

Γρήγορα για σκοινάκι κορίτσια!

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles