Η καλύτερη συμβουλή που θα σου δώσει ποτέ κανείς για το τρέξιμο

By Evelina Kyrasta Jun 17, 2019
Thumbnail

Το τρέξιμο θεωρείται η πιο δημοφιλής μορφή αερόβιας άσκησης την οποία όλες προτιμούμε τόσο λόγω αποτελεσματικότητας όσο και λόγω… εκτόνωσης, μιας και αποδεδειγμένα μας ηρεμεί ψυχικά και συνάμα μας χαρίζει την ενέργεια να συνεχίσουμε το πρόγραμμα της ημέρας μας.

Οι trainers συνιστούν το τρέξιμο στη φύση ή και τον διάδρομο του γυμναστηρίου πριν από την έναρξη της βασικής μας προπόνησης κι αυτό δεν συμβαίνει καθόλου τυχαία. Όπως είναι γνωστό, αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους προθέρμανσης αφού γυμνάζει μέχρι και τον τελευταίο μυ του κορμιού μας.

To μυστικό για να κάψεις στο διάδρομο γυμναστικής 10 θερμίδες το λεπτό και πολύ λίπος

Ήξερες, όμως, ποια είναι η συμβουλή των διασημότερων γυμναστών ανά τον κόσμο σε ό,τι αφορά στον σωστό τρόπο τρεξίματος;

Όπως τονίζουν, τα μεγάλα βήματα δεν είναι το μυστικό της επιτυχίας! Μιλάμε φυσικά, για το τρικ που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς θέλοντας να διανύσουμε μεγαλύτερη απόσταση σε λιγότερο χρόνο.

Οι trainers, όμως, θεωρούν πως αν επιθυμούμε να αυξήσουμε τον ρυθμό μας, δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο να «κλέβουμε» κάνοντας μεγαλύτερα βήματα. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κινηθούμε (χωρίς μεγάλο δρασκελισμό) λιγάκι πιο γρήγορα. Με τον τρόπο αυτό και καλύτερη απόδοση τρεξίματος θα έχουμε και θα αποφύγουμε τους επικίνδυνους κραδασμούς στα γόνατα και τη μέση μας, προστατεύοντας έτσι το κορμί μας από τους πόνους που είναι βέβαιο πως με τη λάθος τεχνική θα ακολουθήσουν.

Πώς να μεταμορφώσεις το σώμα σου μέσα σε 4 εβδομάδες

Σημειώνεται δε, πως δεν θα πρέπει να το παρακάνουμε με το τρέξιμο αλλά και την αερόβια άσκηση γενικότερα.

Είναι σημαντικό να γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες και να εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα και άλλου είδους προπονήσεις όπως λόγου χάρη τις προπονήσεις με βάρη οι οποίες μας βοηθούν να καίμε θερμίδες και λίπος ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του workout μας. Μην ξεχνάς: Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο «λίγο απ’ όλα».

On Instagram @kyrastev