Η μία και μοναδική άσκηση που συνδέεται άμεσα με τη σεξουαλική σου ζωή

By Evelina Kyrasta Nov 18, 2018
Thumbnail

Για την ακρίβεια, το ένα και μοναδικό είδος προπόνησης που μπορεί να σου εξασφαλίσει καλύτερη σεξουαλική ζωή ήδη από τις πρώτες προσπάθειες. Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Μάλλον όχι.

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό πως η σωματική άσκηση μας εξασφαλίζει πέρα από ένα καλλίγραμμο κορμί και καλή υγεία, σημαντική ανάταση στην ψυχολογία μας. Πράγμα εξίσου σημαντικό με το να είμαστε υγιείς σωματικά, σωστά; Υπάρχει, όμως, ένα συγκεκριμένο είδος προπόνησης, το οποίο οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο συνιστούν σε όλες εκείνες που επιθυμούν να δουν μια… ανάταση στη σεξουαλική τους ζωή.

Ποιο είναι αυτό; Το ποδήλατο!

Βάσει της συγκεκριμένης έρευνας, στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 3.100 γυναίκες (επαγγελματίες αθλήτριες, ερασιτέχνες και απλές ποδηλάτριες), όσο περισσότερα τα χιλιόμετρα που διανύει μια γυναίκα πάνω στο δίτροχό της, τόσο πιο ικανοποιημένη αισθάνεται στο ερωτικό κομμάτι, ανεξαρτήτως συναισθηματικής κατάστασης.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη έρευνα, τόνισαν πως πρόκειται για την πρώτη μελέτη που βασίζεται σε ένα τόσο μεγάλο δείγμα γυναικών, πράγμα που σημαίνει πως η εγκυρότητα των συμπερασμάτων δύσκολα θα μπορούσε να αμφισβητηθεί. Δεν έμειναν, όμως, σε αυτό.

Οι ίδιοι, κατάφεραν να διαψεύσουν τα στοιχεία που ήθελαν την ποδηλασία να σχετίζεται με μια σειρά προβλημάτων στην ούρηση, ακριβώς για τον λόγο πως το τόσο μεγάλο δείγμα γυναικών που συμμετείχε στην έρευνα, παρουσιάζει μια σαφώς πιο αντικειμενική εικόνα των πραγμάτων.

Και όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο είδος προπόνησης όχι μόνο δεν προκαλεί προβλήματα στον οργανισμό μας, μα επιπλέον πέρα από τα οφέλη του ως αερόβια άσκηση –η οποία μας βοηθά να κάψουμε και πολλές θερμίδες!- μπορεί να μας εξασφαλίσει την ευτυχία και στο σεξουαλικό κομμάτι.

Ακόμα ένας λόγος να αφήσεις για λίγο το τιμόνι του αυτοκινήτου και να πεις το «ναι» στο ποδήλατο.