Η πιο δημοφιλής προπόνηση για καύση λίπους από την περιοχή της κοιλιάς

By Evelina Kyrasta Jun 18, 2019
Thumbnail

Οι γευστικές στερήσεις και η εντατική προπόνηση μπορούν να μας εγγυηθούν ικανοποιητική απώλεια βάρους (ανάλογα με τον μεταβολισμό του καθενός) δεν μπορούν να μας υποσχεθούν, όμως, άμεση την καύση λίπους από τις πιο «δύσκολες» περιοχές του κορμιού μας.

Σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία ανήκει στο σπλαχνικό λίπος το οποίο είναι αποδεδειγμένα εκείνο που δεν μπορεί κανείς να ξεφορτωθεί αν δεν μπει στη διαδικασία πολύ συγκεκριμένων ασκήσεων και αυστηρού προγράμματος διατροφής.

Δυστυχώς, ακόμα κι αν ξοδεύουμε ώρες ολόκληρες σε προπονήσεις, ο στόχος μας δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη βοήθεια των ειδικών που είναι σε θέση να μας προτείνουν τις ιδανικές μορφές προπόνησης για την κάθε μας ανάγκη. Κεφάλαιο «λίπος στην κοιλιά» λοιπόν. Με τι είδους προπόνηση θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε;

LISS: Το είδος προπόνησης που θα ανακουφίσει τους πονεμένους μύες  

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες trainers, η δημοφιλέστερη αυτή τη στιγμή προπόνηση δεν είναι άλλη από τη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης – γνωστή απλά ως ΗΙΙΤ.

Στην ουσία πρόκειται για μιας μορφής αερόβιου που όμως απαιτεί το 100% της ενέργειάς σου, καθώς για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του θα πρέπει να «χτυπάς» μέγιστη απόδοση σε κάθε σετ (διάρκειας από 20 έως 90 δεύτερα) που εκτελείς. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, στην περίπτωση του ΗΙΙΤ όσο μεγαλύτερη η ένταση τόσο περισσότερο λίπος καίμε.

Όπως έχει αποδείξει μελέτη του Πανεπιστημίου New South Wales στην Αυστραλία, η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης βοηθά τις γυναίκες να κάψουν σαφώς περισσότερο λίπος από αυτό που θα έκαιγαν με ένα απλό αερόβιο, με τις τρεις προπονήσεις την εβδομάδα να θεωρούνται ιδανικές. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το βάρος και τις αντοχές τις καθεμίας από εμάς.

15 λεπτά αερόβιας άσκησης για κάψιμο καθαρού λίπους

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εποπτεία επαγγελματία γυμναστή κρίνεται απαραίτητη.

Ας πάρουμε μια ιδέα…

 

On Instagram @kyrastev