Το λάθος που κάνεις στον διάδρομο γυμναστικής και αδυνατείς να κάψεις λίπος

Πέμπτη, Ιανουάριος 10, 2019 - 09:30

Οι γυμναστές δεν χάνουν ευκαιρία να μας τονίζουν διαρκώς το πόσο σημαντική είναι η αερόβια άσκηση στην ενεργοποίηση των μυών μας αλλά και στη διαδικασία απώλειας βάρους.

Το τρέξιμο στον διάδρομο αποτελεί κλασσική άσκηση εντός του γυμναστηρίου, με μεγάλη μερίδα γυναικών να τολμούν να ξοδέψουν 45λεπτά και βάλε στο συγκεκριμένο όργανο.

Πολλές εξ’ αυτών όμως, παρατηρούν ότι αδυνατούν να κάψουν λίπος. Και πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα. Πώς εξηγείται αυτό, όμως, από τη στιγμή που ο αριθμός στην ένδειξη καύσης θερμίδων ανεβαίνει συνεχώς;

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες trainers, οι περισσότερες πέφτουν στο ίδιο ατόπημα: Τρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησής τους με τον ίδιο ρυθμό.

Μέγα λάθος, καθώς με τον τρόπο αυτόν δεν βοηθάμε τον οργανισμό μας να κάψει λίπος. Οι εναλλαγές στην ταχύτητα και τη «δυσκολία» πρέπει να είναι συχνές, με το γρήγορο περπάτημα να δίνει τη θέση του στο τρέξιμο και το τρέξιμο με τη σειρά του να αφήνει χώρο για χαλαρό περπάτημα. Και όλα αυτά, με διαφορετική κλίση του διαδρόμου κάθε φορά.

Οι ειδικοί συστήνουν στα αρχάριες να ξεκινήσουν με εναλλαγή από το 5λεπτο περπάτημα στο γρήγορο τρέξιμο του ενός λεπτού και να επαναλαμβάνουν τη διαδικασία για 25 με 30 λεπτά.

Εναλλακτικά, μπορούμε να πούμε «ναι» στο σπριντ για 300 μέτρα και να συνεχίσουμε με περπάτημα της ίδιας απόστασης.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να συμβουλευτούμε τους έμπειρους trainers του γυμναστηρίου για το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες της καθεμίας από εμάς, προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles