Μετά τη γυμναστική: Η συνήθεια που θα σε βοηθήσει να δεις άμεσα αποτελέσματα στο κορμί σου

Δευτέρα, Ιανουάριος 28, 2019 - 09:30

Δεν είναι μη επιβεβαιωμένο τρικ, δεν συζητιέται στα γυμναστήρια αδίκως, δεν πρόκειται για συμβουλή που στερείται επιστημονικής σφραγίδας.

Η αγαπημένη αυτή συνήθεια, αν λαμβάνει χώρα αμέσως μετά την προπόνησή μας, είναι σε θέση να μας χαρίσει το κορμί που τόσο επιθυμούμε μια ώρα αρχύτερα. Περί ης ο λόγος; Βάσει αμερικανικών ερευνών, πρόκειται για το ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο.

Οι περισσότερες από εμάς λέμε το «ναι» στα γρήγορα, χλιαρά ντους –που το καλοκαίρι δίνουν τη θέση τους στα κρύα- αμέσως μετά το τέλος του προγράμματός μας.

Μεγάλη μερίδα των γυναικών δε, προτιμούν να φρεσκάρονται πριν καν βρεθούν στο σπίτι τους, επιλέγοντας να πλυθούν στα αποδυτήρια των γυμναστηρίων.

Τώρα, οι επιστήμονες έρχονται να μας προτείνουν κάτι πολύ πιο απολαυστικό: Να βυθιστούμε στη μπανιέρα μας, με νερό στους 40 βαθμούς Κελσίου και να απολαύσουμε την ηρεμία μας για 30 λεπτά.

Και όλα αυτά, ύστερα από μόλις μισή ωρίτσα τρέξιμο, είτε στη φύση, είτε στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Η συνήθεια αυτή, παρουσιάζει την τάση να ενισχύει τα αποτελέσματα της άσκησης, κάνοντας τα πιο άμεσα και πιο αισθητά, γεγονός που οφείλεται στο ότι το σώμα μας ξεκινά να ιδρώνει περισσότερο μετά την επαφή του με τόσο ζεστό νερό.

Τι σημαίνει αυτό; Απώλεια τοξινών!

Δεν είναι, άλλωστε, άγνωστο πώς όσο περισσότερο ιδρώνουμε, τόσο περισσότερο βάρος χάνουμε. Και αυτά τα δεν είναι τα μοναδικά υπέρ του πολύ ζεστού μπάνιου. Βάσει επιστημονικών ερευνών, ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο, μας βοηθά εκτός από το να χάσουμε βάρος, να αποβάλλουμε το στρες και να εξασφαλίσουμε έναν ήρεμο ύπνο.

Μία από τις πρώτες συμβουλές που λαμβάνουν για την κατάστασή τους άτομα που υποφέρουν από αϋπνίες, είναι ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο. Οι μύες χαλαρώνουν, η ενέργεια απελευθερώνεται και οι αρνητικές σκέψεις αποβάλλονται, στοιχεία που μας εξασφαλίζουν έναν ήρεμο, χορταστικό ύπνο.

Τώρα έχεις ακόμα έναν λόγο να γυμνάζεσαι συχνότερα!

 

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles