Νέα έρευνα θέλει τη γυμναστική… να μας παχαίνει! Τι πρέπει να προσέξεις;

By Evelina Kyrasta Jul 30, 2018
Thumbnail

Η γυμναστική δεν είναι απλά ένας τρόπος να διατηρούμαστε στο φυσιολογικό μας βάρος και να έχουμε ωραίο, σφιχτό κορμί.

Στην πραγματικότητα, μιλάμε για συνήθεια που αποτελεί τρόπο ζωής, καθώς όσες συνηθίζουμε σε αυτή, δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε την καθημερινότητά της χωρίς άσκηση. 

Τα υπέρ τα γνωρίζουμε όλοι: Καλή υγεία, ανεβασμένη ψυχολογία, fit κορμί. Τι θα λέγατε, όμως, αν μαθαίνατε πως η γυμναστική μπορεί τελικά αντί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να…μας παχαίνει. 

Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Loyola στο Σικάγο, οι οποίοι υποστήριξαν πως η σωματική δραστηριότητα μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και να μας οδηγήσει τελικά αντί για την απώλεια στην αύξηση βάρους!

Πώς εξηγείται, όμως, αυτό; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αύξηση του βάρους των ανθρώπων με έντονη σωματική δραστηριότητα οφείλεται στην εξάντληση του οργανισμού, η οποία οδηγεί τα άτομα αυτά στην κατανάλωση περισσότερης τροφής. Περισσότερη άσκηση, μεγαλύτερη όρεξη. 

Η μελέτη αυτή, βέβαια, δεν θα πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα όσον αφορά στην άθλησή μας. Αντιθέτως. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τρεφόμαστε σωστά, να τρώμε τα πάντα χωρίς να αφήνουμε εκτός καμία ομάδα τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) και να μην παραλείπουμε την καθημερινή μας άσκηση ακόμα κι αν αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μισάωρο γρήγορο περπάτημα με τον σκύλο μας.

Μετά τη γυμναστική δε, όταν νιώθουμε πως το στομάχι μας διαμαρτύρεται ζητώντας έντονα τροφή, μπορούμε να αποφύγουμε τα λιπαρά, επιλέγοντας μία χορταστική σαλάτα χωρίς παχυντικές σως συνδυασμένη με πρωτεΐνη. 

Τίποτα καλύτερο!

On Instagram @kyrastev