Οι 14 άγραφοι νόμοι του γυμναστηρίου +1 bonus

By Evelina Kyrasta Apr 04, 2017
Thumbnail

Νόμοι με την κυριολεκτική έννοια του όρου δεν είναι, αλλά αν πηγαίνεις γυμναστήριο άτυπα τα ακολουθείς (σχεδόν) όλα όσα περιγράφουμε παρακάτω. 

Ποιοι είναι οι άγραφοι νόμοι του γυμναστηρίου, λοιπόν; Συγκεντρώσαμε 14 πολύ χαρακτηριστικούς και αφήσαμε για το τέλος έναν bonus… 

* Ανακοινώνεις με περηφάνια σε όλο τον κόσμο ότι ξεκίνησες γυμναστήριο και πόσο όμορφα νιώθεις που γυμνάζεσαι. Μετά από ένα μήνα που σταματάς, δεν το λες σε κανέναν. 

* Κάνεις συνδρομή για έναν χρόνο και πας για έναν μήνα. Άντε δύο. Αν πηγαίνεις περισσότερους, διάβασε και παρακάτω. 

* Πριν γραφτείς στο γυμναστήριο ρωτάς ποιες ώρες είναι ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα. Ίσως πας 1-2 Σαββατοκύριακα στην αρχή. Και τέλος. 

* Οι γυμναστές βρίσκονται στο γυμναστήριο για να σε βοηθούν. Δεν είναι ντροπή να τους ρωτήσεις ό,τι δεν γνωρίζεις. Δεν είναι δουλειά σου να τα γνωρίζεις όλα. Είναι δουλειά τους να σου τα δείξουν όλα.

* Οι γυμναστές βρίσκονται στο γυμναστήριο για να βοηθούν και τους γύρω σου όταν εκτελούν λανθασμένα μία άσκηση. Επομένως δεν χρειάζεται να τους κάνεις εσύ υποδείξεις. Μην το παίζεις ξερόλας. Δεν είσαι. 

* Προσέχεις το ντύσιμό σου. Διότι ναι μεν πας για να αθληθείς, αλλά γνωρίζεις επίσης ότι στο γυμναστήριο έχουν ξεκινήσει και μεγάλοι έρωτες. Γιατί όχι και ο δικός σου να μην κρύβεται πίσω από κάποιο μηχάνημα; 

* Μένουμε στο κεφάλαιο «γνωριμίες». Οι απογευματινές ώρες είναι οι χειρότερες, αν θες να γυμναστείς χωρίς να χάνεις χρόνο, περιμένοντας τη σειρά σου στα όργανα. Αλλά και οι καλύτερες για κονέ, αν είσαι free. 

* Πηγαίνεις στο γυμναστήριο με την πετσέτα σου. Δεν χρειάζονται περισσότερες επεξηγήσεις επί τούτου, σωστά; 

* Είσαι «καλωδιωμένη» και ακούς τη δική σου μουσική. Μπορεί να έχει καλή μουσική εκείνη την ώρα και στο γυμναστήριο, αλλά η μουσική που έχεις επιλέξει εσύ να ακούσεις είναι αυτό: η μουσική που έχεις επιλέξει εσύ να ακούσεις. 

* Βλέπεις το γυμναστήριο ως ελεύθερο χρόνο, στον οποίο μπορείς να μιλήσεις με όλες σου τις φίλες στο κινητό. Κακώς. Δεν θα το εκτιμήσει κανείς από τους γύρω σου. 

* Αν πρέπει να κάνεις μπάνιο πριν το γυμναστήριο, κάνε και μην σκέφτεσαι ότι θα κάνεις (και) μετά. Δεν σου φταίνε οι άλλοι να αισθάνονται τη δυσωδία... 

* Βγάζεις selfie. Παντού. Συνέχεια. ΟΚ, απλά σκέψου αν ενοχλείς τους υπόλοιπους ή αν κρατάς τα μηχανήματα παραπάνω ώρα για να κάνεις το κέφι σου τη στιγμή που κάποιος άλλος περιμένει για να κάνει αυτό που προσφέρει το γυμναστήριο: γυμναστική.

* Δεν κάνεις όλες τις ασκήσεις σωστά. Δεν είναι λόγος για να βάλεις τα κλάματα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. 

* Κοιτάζεσαι στον καθρέπτη με ικανοποίηση μετά από σχεδόν κάθε άσκηση. Ικανοποιήσου, αλλά το σώμα σου δεν άλλαξε μετά από ΜΙΑ άσκηση. 

Bonus ο Νο1 άγραφος νόμος του γυμναστηρίου: 
«Και αύριο μέρα είναι, ας μην πάω σήμερα στο γυμναστήριο, δεν χάθηκε ο κόσμος». Δεν είναι κακό αν το πεις μια φορά. Σκέψου τώρα πόσο συχνά το λες… Κάθε μέρα;

On Instagram @kyrastev