Ώρα για squats: Η μικρή αλλαγή στην άσκηση που μεταμορφώνει το κορμί μας

Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019 - 09:30

Τα squats αποτελούν μία από τις βασικότερες ασκήσεις στα αυστηρά προγράμματα εκγύμνασης που στοχεύουν τόσο στην απώλεια πόντων όσο και στη γράμμωση των μυών του κάτω μισού του σώματός μας.

Πρόκειται για άσκηση που θεωρείται ιδανική για την εκγύμναση μηρών και γλουτών, αλλά και την ενδυνάμωση του κορμού μας με τους επαγγελματίες trainers να παραδέχονται πως δεν αποτελεί την αγαπημένη των γυναικών, καθώς έχει δυσκολία στην εκτέλεσή της.

Οι κινήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και ο πόνος στους μύες συχνός, ωστόσο τονίζεται πως το αποτέλεσμα δικαιώνει όσες λένε το «ναι» στα αγαπημένα μας καθισματάκια σε κάθε προπόνησή τους.

Με άλλα λόγια; Μερικά σετ squats αρκούν να πάρει το μυϊκό μας σύστημα κυριολεκτικά φωτιά!

Τι θα έλεγες αν μάθαινες ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις αυτήν την άσκηση ακόμα πιο αποτελεσματική;

Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και ο τρόπος είναι πραγματικά απλός και πολύ διασκεδαστικός. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδυάσεις τα γνωστά σε όλες μα καθισματάκια με… αναπηδήσεις.

Το μυστικό είναι να μείνει καθιστή για 30 δευτερόλεπτα, να σηκωθείς και να τελειώσεις με αναπήδηση! Η κίνηση που απαιτείται είναι αυτή που βλέπουμε στην εικόνα που ακολουθεί:

 

via GIPHY

Ιδανικά, επιλέγεις 8 σετ των 10. Με τον απλό αυτό τρόπο δεν θα γυμνάσεις απλά καλύτερα πόδια και γλουτούς, μα επιπλέον θα αυξήσεις κατά πολύ τον αριθμό θερμίδων που θα κάψεις κατά τη διάρκειά της.

Πες «ναι» στην άσκηση – κλειδί στην επιτυχία σε κάθε προπόνησή σου, αερόβια και μη.

 

 

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles