Παιχνίδια στην παραλία για να χάσεις βάρος

By Evelina Kyrasta Jun 12, 2017
Thumbnail

Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται για να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά και οι ασκήσεις στην παραλία σε βοηθούν σε αυτή σου τη προσπάθεια.

Κι αν φοβάσαι πως θα σε βλέπουν όλοι στην παραλία με την απορία «τι κάνει αυτή η τρελή;», σου επιβεβαιώνουμε πως αυτές οι ασκήσεις δεν έχουν να κάνουν ούτε με ροκανίσματα ούτε με push ups. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' ότι φαντάζεσαι. 

-Μία καλή ιδέα λοιπόν, είναι να προσπαθήσεις να παίξεις beach volley. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μπάλα και καλή παρέα. Τα άλματα και οι «βουτιές» θα σε βοηθήσουν να κάψεις θερμίδες ενώ θα μαυρίσεις χωρίς καν να το καταλάβεις. 

-Αν η ιδέα αυτή δεν σου ταιριάζει μπορείς απλά να περπατήσεις μέσα στο νερό, με τη στάθμη της θάλασσας να φτάνει μέχρι τη μέση σου. Αν καταφέρεις να περπατήσεις επί μισή ώρα, θα έχεις κάψει μπόλικες θερμίδες. 

-Από φρίσμπι τι ξέρεις; Είναι αυτό που θα σε  αναγκάσει να τρέχεις γύρω-γύρω για να το πιάσεις και θα κάψεις λίπος χωρίς να πάρεις είδηση.

-Ποδήλατο, πάντα και παντού! Κάνε μέσα στη θάλασσα και κάψε θερμίδες, ενώ παράλληλα θα γραμμώνεις τα πόδια σου. Επιπλέον, αν απέχεις λίγα χιλιόμετρα από την παραλία τότε μπορείς να πας με το ποδήλατό σου για μία «σούπερ φιτ» μέρα.

-Αν πάλι ακόμη δεν έχεις πειστεί και είσαι εχθρός της γυμναστικής μην απελπίζεσαι. Πάντα υπάρχει και ο χορός! Σε ένα beach party θα πας, δεν θα πας; Ο χορός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να κάψεις θερμίδες, να διώξεις το στρες και να περάσεις τέλεια.

-Γνώριζες πως οι διάφορες κατασκευές στην άμμο σε βοηθούν να χάσεις πάνω 250 θερμίδες την ώρα; Μόλις το έμαθες!

-Αν θέλεις να περπατήσεις και ψάχνεις κίνητρα δεν υπάρχει καλύτερο από την αναζήτηση αχιβάδων, κοχυλιών και άλλων "καρπών" της θάλασσας. Θα φτάσεις τόσο μακριά με το ψάξιμο και δεν θα καταλάβεις κούραση.

-Για το τέλος, αφήσαμε τα βασικότερα: Ρακέτες και κολύμπι! Η σούπερ γυμναστική της παραλίας. Ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι ένα παιχνίδι διαρκείας μίας ώρας μεταφράζεται σε 400 θερμίδες ενώ σφίγγει και ενδυναμώνει τον κορμό. Ας μην ξεχνάμε ότι το κολύμπι είναι η καλύτερη άσκηση για το σώμα και ακόμα περισσότερο για τη σπονδυλική στήλη, διότι επιτρέπει την εκγύμναση όλων των μυών χωρίς πιέσεις από το σωματικό βάρος, χάρη στην άνωση του νερού.

On Instagram @kyrastev