Πεινάς μετά τη γυμναστική; Ιδού οι ασκήσεις που κόβουν την όρεξη

Τρίτη, Μάρτιος 19, 2019 - 09:45

Το να πεινάμε και να σπεύδουμε στο ψυγείο μετά το τέλος της καθημερινής μας προπόνησης είναι κάτι σύνηθες για τη μεγαλύτερη μερίδα γυναικών και ανδρών.

Κάτι η κούραση και κάτι το γεγονός πως πριν τη γυμναστική δεν είθισται να γεμίζουμε το στομάχι μας, η πορεία προς το φαγητό μοιάζει αναπόφευκτη. Δυστυχώς, όμως, θα πρέπει να πούμε «όχι» στις παχυντικές τροφές και κυρίως στους υδατάνθρακες, ειδικά στην περίπτωση που στοχεύουμε στην απώλεια βάρους.

Αν η λιγούρα μας μετά το τέλος της γυμναστικής είναι μονίμως τεράστια, το tip που μοιραζόμαστε σήμερα μαζί σας, θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο.

Ποιο είναι αυτό; Η επιλογή συγκεκριμένων ασκήσεων στο φινάλε της προπόνησής μας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Appetite» υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ασκήσεων που προκαλούν «αναταραχή» στο έντερο, μειώνοντας της παραγωγή της γρελίνης, της ορμόνης που παράγεται στο στομάχι και η οποία είναι υπεύθυνη για την αποστολή του σήματος στον εγκέφαλο πως ο οργανισμός χρειάζεται τροφή.

Ποιες είναι αυτές; Οι ασκήσεις που μας προκαλούν… να αναπηδήσουμε. Το τρέξιμο στον διάδρομο και το σχοινάκι ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία γι’ αυτό και θεωρούνται ιδανικές αν επιθυμούμε να μειώσουμε την όρεξή μας.

Βάσει της ίδιας μελέτης, οι εθελοντές που έκαναν σχοινάκι για 30 λεπτά της ώρας, παρουσίασαν μειωμένη όρεξη για λιπαρές τροφές, σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν άλλου είδους ασκήσεις, όπως λόγου χάρη ποδήλατο ή βάρη.

Αυτό, βέβαια, δεν θα πρέπει να μας οδηγήσει σε υπερβολές, καθώς κάθε είδος άσκησης είναι απαραίτητο για να «χτίσουμε» ένα όμορφο και κυρίως υγιές κορμί.

instagram @lime_and_life

JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth