Πονάς μετά τις καθημερινές σου ασκήσεις γυμναστικής; Να τι κάνεις λάθος

Παρασκευή, Μάρτιος 2, 2018 - 09:00

Δεν είναι σπάνιο ακόμα και γυναίκες που ασχολούνται χρόνια με τη γυμναστική να αισθάνονται το σώμα τους τρομερά καταπονημένο μετά από μια προπόνηση ακόμα κι αν αυτή δεν ήταν ιδιαιτέρως έντονη. 

Κυρίως μετά από αποχή 4 – 5 ημερών από το γυμναστήριο, η επιστροφή μας μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επώδυνη αν δεν γνωρίζουμε μερικά βασικά «πρέπει» που επιβάλλεται να ακολουθούμε πριν και μετά από κάθε μας προπόνηση.

Δυστυχώς, ακόμη και στο γυμναστήριο δεν είναι εύκολο να έχουμε έναν γυμναστή συνεχώς στο πλευρό μας, γι’ αυτό θα πρέπει να συνηθίσουμε να ακολουθούμε ένα σωστό πρόγραμμα ακόμα και όταν προπονούμαστε χωρίς την επίβλεψη του ειδικού.

Τι σημαίνει, όμως, «σωστό» πρόγραμμα; Με απλά λόγια, ως «κατάλληλο» μπορεί να θεωρηθεί το workout που περιλαμβάνει προθέρμανση και αποθέρμανση μαζί με ασκήσεις που γυμνάζουν μία συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα. 

Καλά μέχρι εδώ. Εμείς, όμως, γιατί πονάμε την επόμενη μέρα; 

Σίγουρα, με όσα διάβασες μέχρι στιγμής πήρες την απάντησή σου. Είναι αυτό που φαντάζεσαι: Απαγορεύεται να αρχίσουμε τη γυμναστική μας χωρίς προθέρμανση (βάζοντας τον οργανισμό μας στη διαδικασία να «ζεσταθεί» ώστε να αντέξει αμέσως μετά τη σκληρή προπόνηση) και να ολοκληρώσουμε το workout μας χωρίς αποθέρμανση (να ξεκουράσουμε δηλαδή του μύες μας μετά το τέλος των ασκήσεών μας). 

Το αερόβιο πρόγραμμα πρέπει να μας γίνει συνήθεια ως προθέρμανση και αποθέρμανση, ενώ δεν θα πρέπει τελειώνοντας να ξεχνάμε τις σωτήριες (πραγματικά όμως!) διατάσεις. Πριν φύγουμε από το γυμναστήριο θα ήταν καλό -παρά την κούρασή μας- να λέμε «ναι» έστω σε ένα 10λεπτο αερόβιο είτε αυτό είναι διάδρομος, είτε ποδήλατο, είτε ελλειπτικό.

Μόνο έτσι θα αποφύγεις το πιάσιμο και τους πόνους της επόμενης μέρας. 

Αξίζει, όμως, τον κόπο, σωστά; 

instagram @lime_and_life

That Saturday feeling...
#keepthebest #forgettherest #enjoy #weekend ALL GIRLS CAN... #internationawomensday #happywomensday #empoweredwomenempowerwomen #2019 Breakfast 🥞 o’clock! #sundaymorning #kitchenlab #kitchenstories #interior #functionalspaces #naturallight 🎁GIVEAWAY🎁 Θες να είσαι εσύ η τυχερή που θα κερδίσει τη ζώνη la chaine, ένα statement αξεσουάρ που θα απογειώσει κάθε σου outfit; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας ΟΛΑ τα πρακάτω βήματα. •follow @lime_and_life •follow @lachaine_ •mention 2 φίλες σου

Ο διαγωνισμός λήγει στις 8.3 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί με σχόλιο στο post. Good luck 🍀❤️ #givaway #cyprus #lachaine #style #fashionable #fashionistas #styleblogger Keep calm & wear your hairpins... #happysunday #pinsareforgrownupstoo