Πώς να γυμνάσεις κάθε μυ του κορμιού σου με μία και μόνο άσκηση

By Evelina Kyrasta Jul 06, 2018
Thumbnail

Η απαιτητική καθημερινότητα και ο περιορισμένος μας χρόνος για extra δραστηριότητες μας οδηγούν πολλές φορές στο να μην έχουμε την πολυτέλεια να πούμε το «ναι» σε όλα εκείνα που μας χαρίζουν χαλάρωση, ευεξία και χαρά. 

Μία από αυτές τις δραστηριότητες είναι η γυμναστική. Αισθάνεσαι κι εσύ πως δεν αφιερώνεις στη φροντίδα του κορμιού σου όσο χρόνο θα ήθελες; Αν ναι, η συμβουλή της επιτυχημένης trainer Τamara Pridgett θα μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου. 

Η ίδια αποκάλυψε σε συνέντευξή της πως οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στο βάρος και την όψη του κορμιού τους αν λάβουν σοβαρά υπόψη τους πως δεν θα πρέπει να παραλείπουν μία πολύ συγκεκριμένη άσκηση. Μία πανεύκολη άσκηση, η οποία κάνει τη διαφορά ακόμα και μόνη της. 

Ο λόγος για τις γνωστές σε όλες μας προβολές. 

«Ως προπονήτρια, ξοδεύω πολύ χρόνο να πειραματίζομαι με διαφορετικές κινήσεις που θα δώσουν στους πελάτες μου το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία από τις κινήσεις που έχω αρχίσει να εφαρμόζω σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα που σχεδιάζω είναι το reverse lunge, η αντίστροφη προβολή, αυτή τη φορά με άρση του γονάτου.

Λατρεύω την άσκηση αυτή επειδή βελτιώνει την ισορροπία μας, μας αναγκάζει να σταθεροποιήσουμε  τον πυρήνα μας (για να σηκωθούμε και να σηκώσουμε το γόνατό μας) και εστιάζει στους τετρακέφαλους και τους γλουτούς μας. Πρόκειται για κίνηση ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν την ισορροπία τους, να ενδυναμώσουν τα πόδια τους και να τονίσουν τους γλουτούς τους», σχολίασε, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο πολύ η συγκεκριμένη κίνηση βοηθά στην εκγύμναση της περιοχής της κοιλιάς.

Το κλειδί για να κάνουμε σωστά την τόσο αποτελεσματική αυτή άσκηση βρίσκεται  στο ελεγχόμενο βύθισμα προς τα πίσω με το αριστερό μας πόδι. Αν τα καταφέρουμε στο πρώτο βήμα, η συνέχεια είναι απλή. 

Συνεχίζουμε φέρνοντας το αριστερό μας χέρι μπροστά προκειμένου να διατηρήσουμε την ισορροπία μας, ενώ παράλληλα χαμηλώνουμε τους γοφούς μας μέχρι το μπροστινό πόδι να είναι παράλληλα με το δάπεδο και το δεξί να σχηματίζει ορθή γωνία.

Ολοκληρώνουμε την άσκηση κρατώντας το αριστερό γόνατο σε όρθια θέση, φέρνοντας το στο ύψος του στήθους. Κρατάμε την ισορροπία μας με το αντίθετο χέρι μπροστά και επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση. 

Τρία σετ των 12 επαναλήψεων σε κάθε πόδι ημερησίως είναι αρκετά για να δούμε άμεσα την αλλαγή στο σώμα μας.  

Δεν είναι δύσκολο. Μια δοκιμή θα σε πείσει!
 

On Instagram @kyrastev