Πόσα χιλιόμετρα πρέπει να περπατήσεις για να κάψεις 1 κιλό σωματικού λίπους;

Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019 - 09:30

Η μέτρηση των θερμίδων αποτελεί κεφάλαιο επίπονο για τις περισσότερες από εμάς.

Τόσο σε ότι αφορά στην πρόσληψή τους όσο και στην καύση τους, η οποία μόνο εύκολη διαδικασία δεν θα μπορούσε α χαρακτηριστεί.

Δεν είναι άγνωστο πως αρκεί μόνο μια μικρή γευστική παρασπονδία για να σου χαρίσει κατά μέσο όρο 550 θερμίδες έξτρα –τόσο θα σου κοστίσει μία πάστα σοκολάτας!-, ενώ την ίδια ώρα για να τις κάψεις θα πρέπει να ιδρώσεις στο ελλειπτικό μηχάνημα για κάτι περισσότερο από μία ώρα. Δεν ακούγεται και πολύ ευχάριστο όλο αυτό, σωστά;

Σύμφωνα με τους trainers η απώλεια τόσων θερμίδων απαιτεί αρκετό χρόνο και σαφώς πολύ κόπο. Όσοι δεν έχουν τον χρόνο να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους στο γυμναστήριο επιλέγουν συνήθως τη λύση του καθημερινού περπατήματος.

Πόσα χιλιόμετρα, όμως, πρέπει να περπατήσει κάποιος για να κάψει 7.000 θερμίδες που μεταφράζονται σε ένα κιλό σωματικού λίπους;

Κρατήστε σημειώσεις.

Κατά μέσο όρο, κάνοντας 2.000 βήματα –περπατώντας 1,6 χιλιόμετρα δηλαδή- θα κάψει κανείς μόλις 100 θερμίδες. Κάπως έτσι, για να ξεφορτωθούμε ένα κιλό λίπους, πρέπει να κάνουμε 140.000 βήματα, σα να λέμε δηλαδή να περπατήσουμε… 112 χιλιόμετρα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο περισσότερα κιλά είναι κάποιος, τόσο περισσότερες θερμίδες καίει σε κάθε σωματική άσκηση εντός ή εκτός γυμναστηρίου. Τόσο στα αερόβια προγράμματα όσο και στις ασκήσεις με βάρη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, για τη σωστή απώλεια βάρους και το «χτίσιμο» του κορμιού δεν αρκεί μόνο ένα είδους άσκησης, μα κρίνεται απαραίτητος ο συνδυασμός κινήσεων που γυμνάζουν κάθε μυ του κορμιού μας.

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles