Προπόνηση chipper: Έτσι θα καις ακόμα περισσότερο λίπος στο σπίτι

By Evelina Kyrasta Apr 25, 2017
Thumbnail

Μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις το «μυστικό» των CrossFit lovers;

Mε τη διαλειμματική άσκηση καις εκατοντάδες θερμίδες, χτίζεις αντοχή και αποκτάς σφιχτό σώμα, με γράμμωση όπως έχουμε ξανά τονίσει μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη. Θα πρέπει όμως να αλλάζεις προπονήσεις προκειμένου να κρατάς το μυαλό και το σώμα σου σε εγρήγορση. Ξέρεις τι είναι η προπόνηση chipper και πώς θα σε βοηθήσει να καις περισσότερο;

Πρόκειται για ένα είδος προπόνησης όπου εκτελείς πολλές διαδοχικές επαναλήψεις (30, 50 ή και περισσότερες) σε κάθε άσκηση, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Με τα chippers εκπαιδεύεσαι να κρατάς ρυθμό σε μια δύσκολη προπόνηση βελτιώνοντας την αντοχή, τη δύναμη και την επιμονή σου. Φαντάσου το chipper ως την HIIT προπόνηση που αντιστοιχεί σε τρέξιμο 10 χλμ. ή ενός μαραθωνίου. Αν τρέξεις τα πρώτα δύσκολα χιλιόμετρα όσο πιο γρήγορα μπορείς, θα εξαντληθείς πριν φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού. Εάν όμως έχεις τον σωστό ρυθμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωστά την ενέργειά σου μέχρι να έρθει η ώρα να περάσεις το τέρμα – το ίδιο κάνεις όταν μαθαίνεις να κρατάς ενέργεια για να μπορείς να εκτελέσεις σωστά και την τελευταία επανάληψη ενός chipper.

Διάλεξε 5-10 κινήσεις που θα συμπεριλαμβάνουν ασκήσεις με βάρη (βαράκια, kettlebell ή μπάλα), ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου (καθίσματα, situps, σανίδες) και πλειομετρικές (ασκήσεις με εκρηκτικά άλματα). Βάλ’ τες με τέτοια σειρά ώστε να στοχεύεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες κάθε φορά (κάνε, για παράδειγμα, μία άσκηση για το επάνω μέρος του σώματος και μετά μία για τους κοιλιακούς ή για τα πόδια) και πρόσθεσε μία ή δύο ασκήσεις στη μέση της προπόνησης. Ξεκίνα με 30 ή 50 επαναλήψεις από κάθε άσκηση. Αν είσαι πιο κοντά στην εκδοχή του μαραθωνίου, αύξησε τις επαναλήψεις σου στις 75-100 σε κάθε άσκηση.

On Instagram @kyrastev