Τα δύο αδιάψευστα σημάδια που δείχνουν ότι το έχεις παρακάνει με τη γυμναστική

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 13, 2018 - 09:00

Η γυμναστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μεγάλης μερίδας γυναικών. Τα οφέλη της είναι αδιαμφισβήτητα, με τους γιατρούς να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία τη σημασία του να γυμνάζει κανείς το σώμα του όσο πιο συχνά γίνεται. Ακόμα κι αν μιλάμε απλά για ένα μεγάλο περίπατο, λίγο ποδήλατο στους δρόμους της πόλης ή απλά την καθημερινής βόλτα με τον σκύλο μας. 

Το πώς θα επιλέξει κανείς να γυμναστεί είναι καθαρά προσωπικό του ζήτημα και εξαρτάται από τις ανάγκες του σώματός του, την αντοχή αλλά και τη διάθεσή του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα λοιπόν: Χρωστάμε στον εαυτό μας να γυμναζόμαστε προκειμένου να έχουμε την επιθυμητή φυσική κατάσταση όχι μόνο στην εικόνα του κορμιού μας αλλά και στη συνολική μας υγεία. 

Τι συμβαίνει, όμως, όταν… το παρακάνουμε με τη γυμναστική; 

Μη σου φαίνεται υπερβολικό το ότι ορισμένοι άνθρωποι υπερβάλλουν με τη γυμναστική σε επικίνδυνο για την υγεία τους σημείο. Ο οργανισμός μας, σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζει να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας εμφανή τα πρώτα σημάδια εξάντλησής του. 

Ποια είναι αυτά; Οι μυστικοί πόνοι και η αφυδάτωση. Το πρώτο σύμπτωμα που πρέπει να μας ανησυχήσει είναι οι έντονοι πόνοι στους μύες που γυμνάζουμε, οι οποίοι -σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει υπό φυσιολογικές συνθήκες- δεν υποχωρούν σε 2 – 3 ημέρες. Ο έντονος, συνεχής πόνος σε συγκεκριμένα σημεία του κορμιού μας μπορεί να προδίδει κάποια σοβαρή κάκωση ή ακόμα και εξάντληση των μυών. Τέτοιες περιπτώσεις καθιστούν σαφές πως μάλλον δεν ξεκουραζόμαστε όσο πρέπει, σύμφωνα με τον personal trainer και συγγραφέας του βιβλίου «Τhe Feel Good Plan», Dalton Wong.

Το άλλο σύμπτωμα της εξάντλησης του οργανισμού μας από τις πολλές ώρες προπόνησης είναι η αφυδάτωση. Νιώθεις ότι διψάς συνεχώς; Ότι το στόμα σου στεγνώνει και πως επιθυμείς να καταναλώνεις υγρά ακόμα και αν το στομάχι σου είναι φουλ από νερό και χυμούς; Τότε πιθανότητα κάτι δεν κάνεις σωστά. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στο γυμναστήριο ή οποιασδήποτε άλλης μορφής άσκησης επιβάλλεται να έχουμε μαζί μας ένα μεγάλο μπουκάλι νερό προκειμένου να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο. 

Πίνε όσο περισσότερο νερό μπορείς –τουλάχιστον δύο λίτρα ημερησίως-  και δεν έχεις να χάσεις! 

instagram @lime_and_life

Spring is officially here!!!
#sweetscent #chamomile #babysbreath #fresh #flowers #springisofficiallyhere That Saturday feeling...
#keepthebest #forgettherest #enjoy #weekend ALL GIRLS CAN... #internationawomensday #happywomensday #empoweredwomenempowerwomen #2019 Breakfast 🥞 o’clock! #sundaymorning #kitchenlab #kitchenstories #interior #functionalspaces #naturallight 🎁GIVEAWAY🎁 Θες να είσαι εσύ η τυχερή που θα κερδίσει τη ζώνη la chaine, ένα statement αξεσουάρ που θα απογειώσει κάθε σου outfit; Πάρε μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας ΟΛΑ τα πρακάτω βήματα. •follow @lime_and_life •follow @lachaine_ •mention 2 φίλες σου

Ο διαγωνισμός λήγει στις 8.3 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί με σχόλιο στο post. Good luck 🍀❤️ #givaway #cyprus #lachaine #style #fashionable #fashionistas #styleblogger