Τείνεις να βάζεις κιλά; Ο παράγοντας που ποτέ δεν θα πίστευες πως μπορεί να επηρεάσει το βάρος σου

Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019 - 09:30

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο εύκολα ή δύσκολα κερδίζει ή χάνει κάποιος βάρος είναι πολλοί και διάφοροι. Από την κληρονομικότητα και την ηλικία μέχρι τη λειτουργία του μεταβολισμού και το στρες.

Σε όλους αυτούς τους παράγοντες, οι επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ακόμα έναν, ο οποίος δεν είχε καν περάσει από το μυαλό μας. Περί τίνος πρόκειται; Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που φέρει την υπογραφή γιατρών και καθηγητών της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, η οποία βασίστηκε σε ανάλυση στοιχείων εθελοντών ηλικίας από 40 έως 70 ετών, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μέρος στο οποίο μένουμε επηρεάζει κατά πολύ το βάρος μας.

Συγκεκριμένα, τείνουμε να είμαστε περισσότερα ή λιγότερα κιλά ανάλογα με τα «στέκια» που υπάρχουν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Υπάρχουν γυμναστήρια, σχολές χορού και γήπεδα; Ανήκεις στις τυχερές. Η γειτονιά σου είναι γεμάτη από εστιατόρια, κρεπερί και ζαχαροπλαστεία; Τότε, ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που πιθανότατα θα κερδίσουν βάρος. Βάσει τον αποτελεσμάτων που βασίστηκαν στους εθελοντές, όσοι ζουν κοντά σε κέντρα άθλησης στη μέτρηση βγήκαν να έχουν μικρότερα ποσοστά λίπους και μικρότερη περιφέρεια μέσης κατά 1,22 εκατοστά.

Εκείνοι που ανήκουν στην άλλη κατηγορία, πιθανότητα αδυνατούν να διατηρήσουν το βάρος τους σε χαμηλότερα επίπεδα πιθανότατα λόγω των πειρασμών που βρίσκονται κοντά τους. Πόσο εύκολο είναι, άλλωστε, να αντισταθείς όταν έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπη με τις μυρωδιές από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σου;

«Η σχεδίαση πόλεων με τρόπο που να διευκολύνει καλύτερα τους υγιεινούς τρόπους ζωής, πρέπει να αποτελέσει μέρος των ευρύτερων προγραμμάτων καταπολέμησης της παχυσαρκίας. Αυτό, μεταξύ άλλων, μπορεί να σημαίνει τον περιορισμό των νέων μαγαζιών με fast food σε μια γειτονιά και το πόσο κοντά βρίσκονται στα σπίτια.

Επιπλέον, πρέπει να δοθούν κίνητρα για να ανοίξουν περισσότερες εγκαταστάσεις σωματικής άσκησης στις οικιστικές περιοχές που έχουν λίγες τέτοιες υποδομές, κάτι που μπορεί να περιλαμβάνει και την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης για να ανοίξει τέτοιους χώρους», αναφέρουν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα. Να λοιπόν και κάτι που δεν είχαμε υπολογίσει.

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles