Θες να κάψεις λίπος από τις «δύσκολες» περιοχές; Ιδού ο λόγος που δεν τα καταφέρνεις

By Evelina Kyrasta Jul 15, 2018
Thumbnail

Είναι κοινό μυστικό πως οι περισσότεροι άνθρωποι που σπεύδουν να γραφτούν στο γυμναστήριο αποσκοπούν κυρίως στην καύση του λίπους από ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός τους και όχι σε μία γενικότερη προσπάθεια για ευ ζην που θα φέρει αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και στο σώμα τους. 

Σωστό ή λάθος, συμβαίνει και οι trainers είναι ενήμεροι γι’ αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που φροντίζουν πάντα να μας ενημερώνουν για τη γενικότερη σημασία της άσκησης και να τονίζουν πως μόνο μέσω αυτής (σε συνδυασμό πάντα με μία υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή) θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε το κορμί που ονειρευόμαστε. 

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της έντονης άσκησης δεν είναι πάντα τα επιθυμητά. Πόσο εύκολο είναι τελικά να κάψουμε λίπος; 

Σύμφωνα με τους trainers, δεν είναι. Κι αυτό λόγω της λανθασμένης αντίληψης που έχουμε πως αν επικεντρωθούμε στην περιοχή που εμείς οι ίδιες θεωρούμε προβληματική, θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της. Συνήθεια που με τους αθλητικούς όρους είναι γνωστή ως «spot reduction» ή αλλιώς ως «μείωση σημείου».

Δυστυχώς, πολλοί κάνουμε το λάθος να εμμένουμε σε μία και μόνο περιοχή, θεωρώντας πως ρίχνοντας όλο το βάρος στην εκγύμναση ενός μυ, θα βελτιώσουμε την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες επιλέγουν να γυμνάσουν αποκλειστικά και μόνο την περιοχή των γλουτών, των μηρών ή της κοιλιάς, με αποτέλεσμα να παραμελούν άλλους μύες, μη βοηθώντας έτσι το κορμί τους να «χτιστεί» σωστά. 

Με άλλα λόγια, στοχεύοντας σε μερικούς μόνο μύες, αποφεύγοντας τη συνολική άσκηση του κορμιού σου, αδυνατείς να κάψεις λίπος καθώς αφήνεις εκτός τις ασκήσεις που θα βοηθήσουν στην εκγύμναση πολλαπλών ομάδων μυών, η οποία με τη σειρά της αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και συντελεί στην απώλεια ακόμα περισσότερων θερμίδων. 

Συμπερασματικά λοιπόν, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις των ειδικών και να μην θεωρούμε πως γνωρίζουμε τι είναι καλύτερο για το σώμα μας πιο καλά από τους επαγγελματίες trainers που είναι εκεί για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

On Instagram @kyrastev