Τόσα λεπτά άσκησης ημερησίως χρειάζεται η καρδιά σου για να παραμείνει υγιής

Πέμπτη, Μάρτιος 21, 2019 - 09:30

Το πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας αλλά και την καλή φυσική μας κατάσταση, έχει αποδεχθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί συνιστούν ακόμα και σε άτομα περιορισμένης κινητικότητας να προσπαθούν να χαρίζουν μερικά λεπτά άσκησης ημερησίως στον εαυτό τους, τονίζοντας πως οι μύες μας έχουν ανάγκη να παραμένουν ενεργοί.

Όσοι έχουν βάλει την άσκηση στην καθημερινότητά τους, παραδέχονται πως με τον καιρό βελτίωσαν όχι μόνο την όψη του κορμιού τους, μα και τη διάθεσή τους, καθώς οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια των προπονήσεών μας –ακόμα και των χαμηλής έντασης- μας βοηθούν να κρατάμε την ψυχολογία μας σε υψηλά επίπεδα.

Τι συμβαίνει, όμως, με την υγεία μας; Πόσα λεπτά άσκησης την ημέρα θεωρούνται αρκετά για να κρατήσουμε την καρδιά μας υγιή;

Σύμφωνα με νέα μελέτη του Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Pennington στην οποία συμμετείχαν 464 υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες δίχως σημαντική σωματική δραστηριότητα, τα λεπτά άσκησης που μπορούν να μας εξασφαλίσουν καλή υγεία είναι πολύ λιγότερα από όσα πιστεύει ο μέσος όρος. Μιλάμε για μόλις 10 λεπτά την ημέρα!

Αυτό προέκυψε από το γεγονός πως οι συμμετέχουσες, βελτίωσαν σημαντικά την υγεία της καρδιάς τους αλλά και τη φυσική τους κατάσταση, περπατώντας 72 λεπτά την εβδομάδα για έξι μήνες, χρόνος ο οποίος «μεταφράζεται» σε ένα δεκάλεπτο την ημέρα.

Φυσικά, μιλάμε για τον ελάχιστο χρόνο προπόνησης που όμως είναι αρκετός να ενεργοποιήσει τους μύες και τον μεταβολισμό μας, προκειμένου να πετύχουμε και την καύση θερμίδων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πάντως, πως όσο πιο έντονη είναι η αερόβια προπόνηση τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψουμε. Για παράδειγμα, με 10 λεπτά τρέξιμο θα κάψουμε τις διπλάσιες περίπου θερμίδες που θα καίγαμε αν περπατούσαμε.

Να λοιπόν, που όσο κι αν βαριόμαστε αξίζει να βγούμε να τρέξουμε έστω και για 10 λεπτά!

instagram @lime_and_life

JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth