5 σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου είναι τοξική

By Evelina Kyrasta Jul 16, 2019
Thumbnail

Είναι γεγονός πως δεν είναι όλες οι σχέσεις εύκολες και ιδανικές. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημάδια που αν τα προσέξεις έγκαιρα μπορείς να τα διορθώσεις και να βελτιώσεις τη σχέση που έχεις με τον σύντροφό σου.

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν πως η σχέση σου δεν είναι καλή και έχει καταντήσει…τοξική;

Νιώθεις πως είσαι παγιδευμένη και ζεις την ίδια μέρα κάθε μέρα- Παρατηρείς πως τσακώνεσαι συχνά με τον αγαπημένο σου, έχεις μπει σε μια άσχημη ρουτίνα και νιώθεις σαν να έχεις πέσει σε μια παγίδα. 

Ο σύντροφός σου σε αγνοεί- Πρόκειται για ένα από τα χειρότερα σημάδια τοξικότητας μιας σχέσης. Αν σε αγνοεί σε οτιδήποτε και αν του λες, τότε σημαίνει πως δεν σε υπολογίζει. Προσπάθησε να βελτιώσεις τη σχέση σας μιλώντας μαζί του ή πηγαίνοντας σε έναν σύμβουλο σχέσεων.

7 χαρακτηριστικά που έλκουν τους άντρες και δεν περνούν καν από το μυαλό σου

Προσπαθεί να σε απειλήσει να κάνεις πράγματα εκμεταλλευόμενος αυτά που νιώθεις για εκείνον- Αν εσύ δείχνεις ότι νοιάζεσαι και εκείνος όχι, τότε είναι πιθανόν να σε εκμεταλλευτεί συναισθηματικά και να σε βάζει να κάνεις πράγματα απλά ξέροντας ότι θα τα κάνεις επειδή τον αγαπάς.

Η σχέση σας βασίζεται πλέον στο ψέμα- Είναι δύσκολο να σώσεις μια σχέση που βασίζεται στα ψέματα αλλά αν το προσπαθήσεις με μικρά και σταθερά βήματα μπορείς να φέρεις και πάλι την ειλικρίνεια στη σχέση σας.

Τα προβλήματα που έχετε δεν συζητιούνται ποτέ!- Είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για μια πετυχημένη σχέση να υπάρχει επικοινωνία. Προσπάθησε να συζητάς όλο και περισσότερα πράγματα με τον καλό σου και να ζητάς τη γνώμη του. Έτσι θα νιώσει ότι τον υπολογίζεις και πάλι και η σχέση σας θα βελτιωθεί δραματικά.

 

On Instagram @kyrastev