Άκρως ανησυχητική η νέα τάση στις πλαστικές επεμβάσεις: Πώς σχετίζεται με την ψυχολογία μας;

Πέμπτη, Αύγουστος 23, 2018 - 10:15

Οι πλαστικές επεμβάσεις δεν αποτελούν νέα τάση ούτε στο εξωτερικό, ούτε στην Ελλάδα. Πλέον, όμως, υπάρχει μία βασική διαφορά σε σχέση με ό,τι ίσχυε παλιότερα. 

Οι επεμβάσεις αυτές έχουν εν έτει 2018 γνώμονα όχι τα πρότυπα ομορφιάς που κατά καιρούς φιγουράρουν στα εξώφυλλα περιοδικών ή που περπατούν στο red carpet του Hollywood, μα κάτι πολύ πιο ανησυχητικό: Τον ρετουσαρισμένο εαυτό μας. 

Αυτό ακριβώς υποστηρίζει νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο «JAMA Facial Plastic Surgery Viewpoint». Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων, οι γυναίκες που καταφεύγουν στο νυστέρι δεν επισκέπτονται πλέον τον πλαστικό τους με τη φωτογραφία κάποιας celebrity ανά χείρας, μα με μία δική τους επεξεργασμένη φωτογραφία με φίλτρα δημοφιλών εφαρμογών για smartphones όπως είναι το Facetune ή το Snapchat. 

 

 

«Ένα νέο φαινόμενο το οποίο οι επιστήμονες ονόμασαν ‘δυσμορφία του Snapchat’ έχει εμφανιστεί, όπου οι ασθενείς αναζητούν πλαστικές επεμβάσεις για να τους βοηθήσουν να μοιάζουν όπως ο εαυτός τους με φίλτρα», εξηγεί στην «Independent» ο Dr. Neelam Vashi, Διευθυντής του «Boston University Cosmetic and Laser Centre».

Πρόκειται για ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται από τους ειδικούς ως σημάδι διαταραχής της ψυχικής υγείας των ασθενών που μοιάζουν να έχουν επηρεαστεί σε τρομακτικό βαθμό από την fake τελειότητα των εν λόγω εφαρμογών. 

Αποτέλεσμα;     

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες θέλουν να κάνουν πλαστική για να έχουν μόνιμα την όψη του ρετουσαρισμένου εαυτού τους. 

«Λίγη επεξεργασία στο Facetune μπορεί να κάνει το δέρμα πιο λείο, τα δόντια πιο λευκά και τα μάτια και τα χείλη μεγαλύτερα. Μόλις ανέβει στο Instagram τα likes και τα σχόλια πέφτουν βροχή», παραδέχεται ο ίδιος, τονίζοντας ωστόσο ότι το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να αρχίσει να μας ανησυχεί. 

Και δεν έχει άδικο. 

instagram @lime_and_life

Summer must haves... #chanel #chanelbags #chanelsbeachthemedspingshow #vacay #beachready #shoptilldrop JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt