Έχεις αδερφή; Είσαι πιο ευτυχισμένη και αισιόδοξη σύμφωνα με την επιστήμη

Τρίτη, Μάιος 22, 2018 - 09:00

Τα αδέρφια είναι πράγματι το πιο υπέροχο δώρο που μπορεί να χαρίσει ένας γονιός στο παιδί του. 

Όπως έχει αποδειχθεί, οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με αδέρφια στην οικογένειά τους, μεγαλώνοντας παρουσίασαν τάσεις μεγαλύτερης κοινωνικότητας και δεξιοτήτων επικοινωνίας, ενώ χαρακτηρίζονται ως άνθρωποι ιδιαιτέρως καλοσυνάτοι και πιο γενναιόδωροι σε σχέση με τα μοναχοπαίδια. 

Τώρα, νέα έρευνα των Πανεπιστημίων «De Montfont» και «Ulster» έρχεται να τονίσει τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζει ένας άνθρωπος που έχει στη ζωή του μία αδερφή. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης στην οποία συμμετείχαν 571 εθελοντές ηλικίας από 17 έως 24 ετών, η ύπαρξη μιας μεγαλύτερης ή μικρότερης αδερφής στη ζωή ενός ανθρώπου, τον κάνει πιο αισιόδοξο και πιο ευτυχισμένο.

Οι ειδικοί, υποστήριξαν πως τα αποτελέσματα της έρευνάς τους καθιστούν σαφές πως όσοι μεγάλωσαν με ένα κορίτσι μεταξύ των αδερφών τους, είναι πιο επικοινωνιακοί και πρόθυμοι να μοιραστούν τα συναισθήματά τους με τους γύρω τους -συμπεριφορά που τους καλούν οι αδερφές τους να έχουν ήδη από την παιδική τους ηλικία-, η οποία συμβάλλει πολύ στην καλή ψυχική τους υγεία. 

«Η παρουσία κοριτσιών σε μια οικογένεια βοηθά στην επικοινωνία και δημιουργεί ένα κλίμα συνεργασίας. Η έκφραση των συναισθημάτων είναι πολύ σημαντική για την καλή ψυχική υγεία. Τα αγόρια δεν μιλάνε συνήθως πολύ και προτιμούν να συνωμοτούν σιωπηλά, σε αντίθεση με τα κορίτσια που  κάνουν ακριβώς το αντίθετο, επιλέγοντας να σπάσουν αυτή τη σιωπή», υποστήριξε ο επικεφαλής καθηγητής Tony Cassidy.

Εμείς, πάντως, εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως το φύλο ουδεμία σημασία έχει.

Σε κάθε περίπτωση, το να μεγαλώνει κανείς με αδέρφια είναι μια εμπειρία μοναδική, που δεν συγκρίνεται παρά με ελάχιστες…

instagram @lime_and_life

Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey Look around happiness is trying to catch you! 
#whatshouldyourfortunecookiesay #youareagreeingtotheuseofcookies #fridayvibes #positivevibes #bigsmiles