Είσαι τεμπέλα; Η επιστήμη έρχεται να σε δικαιώσει με νέα έρευνα

By Evelina Kyrasta Apr 02, 2018
Thumbnail

Έχεις βαρεθεί να δέχεσαι υποδείξεις από τους γύρω σου για να σταματήσεις να τεμπελιάζεις; Αποτελείς το «μαύρο πρόβατο» στις παρέες σου επειδή δεν φημίζεσαι για το πόσο δραστήρια μπορείς να γίνεις; Πλέον, δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να αγχώνεσαι για την εικόνα που έχουν οι γύρω σου για εσένα.

Η επιστήμη είναι με το μέρος σου!

Νέα έρευνα που έλαβε χώρα στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο Florida Gulf Coast κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι λιγότερο δραστήριοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν επιλέγουν να σπαταλήσουν χρόνο σε έντονες δραστηριότητες, αποδεικνύονται εντέλει οι πιο πνευματώδεις. 

Σε αντίθεση με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα (πως οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι και περισσότερο έξυπνοι), οι αδρανείς και αυτοί που βαριούνται πιο εύκολα είναι εκείνοι που έχουν τον υψηλότερο δείκτη IQ. Η τάση τους αυτή για συνεχή siesta, οφείλεται στο γεγονός πως βαριούνται τα συνηθισμένα, με αποτέλεσμα να σπαταλούν περισσότερο χρόνο χαμένοι στις σκέψεις τους.

Η έρευνα στηρίχτηκε στη μελέτη ενός group 60 φοιτητών (30 «στοχαστές» και 30 «μη στοχαστές») που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που αφορούσαν στη σωματική δραστηριότητα, φορώντας στους καρπούς των χεριών τους μία συσκευή που κατέγραφε σχετικά δεδομένα. 

Όπως αποδείχτηκε, το «σκεπτόμενο» group ήταν λιγότερο δραστήριο από το άλλο, κάτι που ενισχύει την άποψη πως πράγματι οι πνευματώδεις άνθρωποι αρέσκονται στο… να μην κάνουν  τίποτα! 

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος θα σε αποκαλέσει τεμπέλα, δεν έχεις παρά να του απαντήσεις πως αυτό είναι δείγμα υψηλής νοημοσύνης!

Και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένο.

On Instagram @kyrastev