Ένα απλό tip για να νιώθεις λιγότερη κούραση μετά τη δουλειά

Τετάρτη, Νοέμβριος 7, 2018 - 09:15

Θέλεις να ενισχύσεις τη συγκέντρωσή σου, να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου αλλά και να γυρνάς στο σπίτι μετά τη δουλειά με περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση; Ακολούθησε το παρακάτω πολύ απλό και επιστημονικό tip!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Occupational Health Psychology, ένας σύντομος περίπατος την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος είναι αυτό που χρειάζεσαι για να τονωθείς σωματικά και ψυχολογικά.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 100 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων είτε να κάνουν μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο είτε να κάνουν μια σειρά από ασκήσεις χαλάρωσης σε κάποιο ήσυχο του κτιρίου όπου εργάζονται για δέκα συνεχόμενες μέρες, αντί να αφιερώνουν όλο τον χρόνο του διαλείμματος στο μεσημεριανό τους γεύμα. Και στις δύο περιπτώσεις η δραστηριότητα είχε διάρκεια 15 λεπτά και οι συμμετέχοντες την έκαναν αφού είχαν φάει ένα γρήγορο γεύμα.

Τις εβδομάδες πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πείραμα οι συμμετέχοντες έπρεπε να καταγράφουν τα επίπεδα ευεξίας τους και να βαθμολογούν πόσο απόλαυσαν το διάλειμμά τους.

Σε γενικές γραμμές, όλοι οι συμμετέχοντες είπαν ότι τους ωφέλησε το «εναλλακτικό» διάλειμμα, αφού τους βοήθησε να συγκεντρώνονται καλύτερα και να νιώθουν λιγότερο κουρασμένοι το απόγευμα. Ωστόσο, οι θετικές επιδράσεις ήταν μεγαλύτερες στην ομάδα που έκανε τη βόλτα στο πάρκο συγκριτικά με την ομάδα που έκανε τις ασκήσεις χαλάρωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Marjaana Sianoja, η επίδραση του διαλείμματος ήταν εμφανής για αρκετές ώρες.

Αφιέρωσε λοιπόν λίγο από τον χρόνο του διαλείμματός σου για να κάνεις έναν σύντομο περίπατο και θα δεις τη διάθεσή σου να αλλάζει!

instagram @lime_and_life

Too Sunday...
Stay in bed!
#zzz #asmuchasyoucan #happysunday Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey