Η επιστήμη μίλησε: Σε αυτή την ηλικία πρέπει να παντρευτείς αν δε θέλεις να πάρεις διαζύγιο

By Evelina Kyrasta Oct 23, 2017
Thumbnail

Στις μέρες μας –δυστυχώς- το διαζύγιο μοιάζει να έχει εξελιχθεί σε… φυσική εξέλιξη του γάμου.

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως οι παράγοντες που οδηγούν ένα παντρεμένο ζευγάρι στο τέλος της κοινής του ζωής μπορεί να είναι τόσο ψυχολογικοί όσο και κοινωνικοί.

Την ώρα που οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται την τέλεια σχέση και περιμένουν τον σύντροφο που θα τις κάνει να πιστέψουν πως μαζί του θα ζήσουν το κινηματογραφικό «για πάντα», σύμβουλοι γάμου και ψυχολόγοι μας προειδοποιούν πως το μεγαλύτερό μας λάθος είναι το γεγονός πως αδυνατούμε να συνειδητοποιήσουμε πως «τέλεια σχέση» δεν υπάρχει.

Όπως δεν υπάρχει και ιδανικός σύντροφος. Τα πάντα, άλλωστε, είναι θέμα χαρακτήρα και… συμβιβασμών. Η προσμονή των γυναικών για τον Mr. Perfect, οδήγησε τον ερευνητή και καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Γιούτα, Dr. Νicholas Wolfinger, να προσπαθήσει να εντοπίσει σε ποια ηλικία ο γάμος μπορεί να μας εγγυηθεί πως θα δυσκολευτούμε πολύ να χωρίσουμε. Και σύμφωνα με τον ίδιο, τα κατάφερε. 

Ο επιστήμονας υποστηρίζει πως μπόρεσε τελικά να προσδιορίσει ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να παντρευτεί κανείς ώστε να πετύχει μια υγιή, μακροχρόνια σχέση. 

Σύμφωνα με τον Dr. Wolfinger, ο οποίος την περίοδο 2006 – 2010 συνέλεξε στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο για την Οικογενειακή Ανάπτυξη την περίοδο 2006 - 2010, οι πιθανότητες για διαζύγιο είναι μηδαμινές, αν ένα ζευγάρι παντρευτεί μεταξύ των 28 και των 32 του χρόνων. 

Αντιθέτως, οι πιθανότητες να καταλήξει κανείς στο διαζύγιο αυξάνονται δραματικά στην περίπτωση που αποφασίσει να παντρευτεί μεταξύ του τέλους της δεκαετίας των 30 και των πρώτων χρόνων της δεκαετίας των 40.

Εμείς από τη μεριά μας, πάντως, εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως τα πάντα είναι θέμα χημείας, αγάπης και αμοιβαίων υποχωρήσεων…

Πώς να παντρευτείς, άλλωστε, αν δεν νιώθεις εσύ ο ίδιος έτοιμος; 

 

On Instagram @kyrastev