Ήρθε η ώρα να ειπωθούν μερικές αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις

By Evelina Kyrasta May 14, 2019
Thumbnail

Είτε είσαι χρόνια σε μια σχέση, είτε αυτή η συνθήκη ονομάστηκε «γάμος», σίγουρα διαπίστωσες κι εσύ πως μερικά πράγματα άλλαξαν συγκριτικά με την πρώτη περίοδο του μέλιτος.

Δεν ανήκουμε σε αυτούς που λένε πως ο έρωτας σβήνει απαραίτητα, πως τη θέση του παίρνει η αγάπη και διάφορα κλισέ που δεν επιδέχονται παραμετροποίηση. Η κάθε σχέση είναι μοναδική και τα δομικά της υλικά όπως και ο πυρήνας της επίσης.

Όμως… υπάρχουν αλλαγές και ας το παραδεχτούμε:

Δεν είναι όλα τόσο χαριτωμένα

Με τον καιρό, ίσως αρχίσουν να σε ενοχλούν κάποιες συμπεριφορές του συντρόφου σου. Μην αγχώνεσαι, μπορεί να είναι σημάδι ότι ωριμάζεις. Με συζήτηση χωρίς εντάσεις και στη φάση που είσαι ψύχραιμη, λύνει πολλά προβλήματα.

Δεν πανικοβάλλεσαι όταν τον βλέπεις να φλερτάρει

Δε σημαίνει τίποτα όταν πρόκειται για ένα αθώο φλερτ. Μπορεί να είναι, απλώς, ένα κομπλιμέντο που θα κάνει σε κάποιο άλλο άτομο. Δεν υπάρχει λόγος να θορυβείσαι. Εξάλλου, είστε τόσα χρόνια μαζί και μπορείς να καταλάβεις πότε πρέπει να ανησυχήσεις πραγματικά.

Υπάρχει μεγαλύτερη δεκτικότητα

Κατανοείς και συγχωρείς πιο εύκολα, μαθαίνοντας να φιλτράρεις γεγονότα και καταστάσεις. Εξάλλου, χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις, δε στεριώνει μία σχέση.

Είσαι ο εαυτός σου

Δε θα μπορούσες να κάνεις κι αλλιώς. Πώς να προσποιηθείς όταν έχεις τόσο μεγάλη καθημερινή επαφή με έναν άνθρωπο. Πολλές φορές μάλιστα παραγινόμαστε ο εαυτός μας με αποτέλεσμα να χάνονται τα όρια ανάμεσα στον ερωτισμό και στην εξοικείωση!

Ξέρεις πια... και ξέρει κι ο απέναντί σου... 

On Instagram @kyrastev