Πώς η αγαπημένη σας συνήθεια με τον σύντροφό σας «διαλύει» τη σεξουαλική σας ζωή

Τρίτη, Νοέμβριος 20, 2018 - 09:15

Το σεξ είναι αναμφίβολα ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για να διατηρηθεί η φλόγα μεταξύ δύο συντρόφων μετά το πρώτο διάστημα της κοινής τους πορείας.

Σύμβουλοι σχέσεων παραδέχονται πως για να μείνει η «σπίθα» ζωντανή μέσα στην καθημερινότητα της σχέσης που εξελίσσεται σε… ρουτίνα, απαιτείται πολλή προσπάθεια αλλά και περίσσια εξυπνάδα από μεριάς μας κυρίως προκειμένου να αποκλείσουμε κάθε τι που βάζει σε κίνδυνο τη διατήρηση του πάθους.

Και όπως φαίνεται την προσπάθεια αυτή επισκιάζει μια πολύ συνηθισμένη συμπεριφορά των ζευγαριών η οποία δύσκολα θα θεωρούνταν «ύποπτη» για τις αρνητικές της συνέπειες στη σεξουαλική μας ζωή.

Ποια είναι αυτή;

Τα «παιχνιδιάρικα» υποκοριστικά με την κατάληξη –άκι και όλα τα συναφή. Χαρακτηρισμοί όπως «ζουζουνάκι», «μπισκοτάκι», «λουκουμάκι», ακόμα και «κοριτσάκι» ή «μωράκι» θεωρούνται άκρως απαγορευμένοι για όσους επιθυμούν να χάσουν την ένταση στο κρεβάτι τους.

«Αυτή η συνήθεια, μετατρέπει τους ανθρώπους σε ‘ασέξουαλ γλυκούλικα αρκουδάκια’ με τα οποία θέλεις να κοιμηθείς αγκαλιά ή να δεις κωμωδίες στον καναπέ υπό τη συνοδεία ζεστής σοκολάτας, αλλά μόνο αυτό! Δεν σας κάνει να ποθείτε ο ένας τον άλλον», προειδοποιεί η συγγραφέας και ειδική σε θέματα σχέσεων, Julienne Davis.

Άποψη που έχει μια βάση, καθώς σίγουρα η μαγεία χάνεται όταν ο σύντροφός σου ξεκινά να σε αντιμετωπίζει ως «κοριτσάκι» και όχι ως «γυναίκα». Δυστυχώς, η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί μεν να οδηγεί σε ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ δύο ανθρώπων, δεν ενισχύει όμως στο ελάχιστο τις σεξουαλικές συγκινήσεις. Το αντίθετο, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Άσε λοιπόν στην άκρη τα υποκοριστικά και να θυμάσαι πού και πού να τον αποκαλείς με το όνομά του.

instagram @lime_and_life

JACQUEMUS...
“LE COUP DE SOLEIL”...
10 YEARS ANNIVERSARY SHOW!

#lavender #provence #fashionshow #jacquemus #creativity #fashion Honey & Beet Frozen Yogurt...
#dayoff #healthyrecipes #bestrecipes #njoy Life is better by the pool...
Happy Weekend!! #frinally #friday #mode #refreshyourself Happy Mondays + Breakfast Combos!

#mondaymorning #breakfastinspo #healthyrecipes #nutritious #granola #yogurt Of all the gifts that life has to offer, a loving mother is the greatest of them all!
Happy Mother’s Day...
#mothersday #love #affection #angelsonearth