Άγχος και αϋπνίες; Η απλή μέθοδος για να σε πάρει ο ύπνος σε λιγότερο από ένα λεπτό

By Evelina Kyrasta Jan 03, 2018
Thumbnail

Δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε ακόμα κι αν σωματικά είμαστε πολύ κουρασμένες. 

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος και η ανασφάλεια, κρατούν τον εγκέφαλό μας σε εγρήγορση, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε  να χαλαρώσουμε ακόμα και μέσα στο ζεστό μας κρεβάτι. 

Για καλή μας τύχη, μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος έχει κάνει τα τελευταία χρόνια την εμφάνισή της, η οποία αν και δεν έχει αποδεχθεί επιστημονικά υπόσχεται να κάνει να κάνει τον εγκέφαλό μας να κατεβάσει ρολά μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο λόγος για την μέθοδο της Dr. Andrew Weil, η οποία στηριζόμενη σε μαθηματική ακολουθία και βάσει αναπνοών ρίχνει τον καρδιακό ρυθμό, μας βοηθά να πάρουμε περισσότερο οξυγόνο και «σπρώχνει» τον εγκέφαλό μας να απαλλαγεί από την πίεση και τις συνεχείς σκέψεις. Με άλλα λόγια τον βοηθά να σταματήσει να βρίσκεται «στο κόκκινο»…

«Όταν αδυνατούμε να κοιμηθούμε, οι αναπνοές μας είναι κοφτές και χωρίς βάθος, την ώρα που για να χαλαρώσουμε θα πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες», τονίζει η επιστήμονας και μας προτείνει να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία: 

  • Εισπνέουμε από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα.
  • Κρατάμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα και
  • Εκπνέουμε αργά για 8 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την επιστήμονα, η μέθοδος αυτή έχει βοηθήσει μεγάλη μερίδα Αμερικανών και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ.

Μήπως να τη δοκιμάσεις κι εσύ;

On Instagram @kyrastev