Αρρώστιες τέλος! Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου με αυτή την καθημερινή συνήθεια

By Evelina Kyrasta Jun 02, 2018
Thumbnail

Νιώθεις πως ο οργανισμός σου είναι εξαιρετικά ευάλωτος σε μικροοργανισμούς και ασθένειες; Ότι κουράζεσαι περισσότερο από ό,τι μπορεί να δικαιολογήσει η καθημερινότητά σου; Πως η ενέργειά σου δεν είναι σε επιθυμητά επίπεδα; 

Αν η απάντησή σου είναι θετική, πιθανότατα αυτή η έρευνα του Πανεπιστημίου Ιατρικής Καλιφόρνια - Σαν Ντιέγκο, σε αφορά. 

Πρόκειται για μία μελέτη που αποδεικνύει πως η άθληση είναι πολύ σημαντικότερη για τον οργανισμό μας από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Κι αυτό, διότι πέραν όλων των άλλων θετικών που έχει να μας προσφέρει –από ένα υγιές σώμα μέχρι καλή ψυχολογία- μας εξασφαλίζει και σημαντική ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος! 

Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις που παρατηρήθηκε πως έχουν 20 λεπτά γρήγορου περπατήματος ή 20 λεπτά τρεξίματος σε διάδρομο γυμναστικής, αποδείχτηκαν ευεργετικότατες για το ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω αύξησης του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και του ρυθμού της αναπνοής. 

Παρατηρήθηκε ακόμα πως η έκκριση συγκεκριμένων ορμονών κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, επιτυγχάνει την εξουδετέρωση των καρκινικών κυττάρων και τη μείωση πιθανότητας εμφάνισης κάποιας αυτοάνοσης νόσου. 

Και αυτά είναι μόλις μερικά από τα οφέλη της γυμναστικής τα οποία όλοι λίγο – πολύ γνωρίζουμε. 

Και μη μπερδεύεσαι. Με τον όρο «άσκηση» δεν εννοούμε τον ιδρώτα που χύνεις στα γυμναστήρια, αλλά οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα που είναι ικανή να σε σηκώσει από τον καναπέ σου: Από τη βόλτα του σκύλου σου μέχρι το περπάτημα με την αγαπημένη σου μουσική στα αυτιά σου. 

On Instagram @kyrastev