Έρευνα αποκαλύπτει: Πώς η πιτζάμα σου επηρεάζει το πόσο γρήγορα θα σε πάρει ο ύπνος

By Evelina Kyrasta Oct 14, 2018
Thumbnail

Οι παράγοντες που μπορούν να δυσκολέψουν πολύ τον βραδινό μας ύπνο είναι πολλοί: Από την καφεΐνη μέχρι τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και τα αυξημένα επίπεδα στρες.

Τώρα, νέα έρευνα έχει να προσθέσει ακόμα ένα στοιχείο στη λίστα με τις αιτίες για τα οποίες δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε το βράδυ. Ποιο είναι αυτό; Οι λάθος… πιτζάμες.

Θα περίμενες ποτέ πως ένα ρούχο θα μπορούσε να σου καταστρέψει τον ύπνο; Σύμφωνα με την επιστήμη αυτό ακριβώς συμβαίνει. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική Daily Mirror, υποστηρίζει πως το σωστό υλικό του ενδύματος που φοράμε για να κοιμηθούμε θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει να μας πάρει ο ύπνος έως και 15 λεπτά νωρίτερα αλλά και να απολαύσουμε περισσότερο την ξεκούρασή μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από το μαλλί, το οποίο βοηθά το σώμα μας να «εισέλθει σε μια ζώνη θερμικής άνεσης», ικανή να μας χαρίσει ένα πιο αποτελεσματικό, χαλαρωτικό ύπνο.

Με άλλα λόγια, το μαλλί στις πιτζάμες ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας βοηθώντας μας να κοιμηθούμε ευκολότερα αλλά και να ξεκουραστούμε επαρκώς κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν κι εσύ δυσκολεύεσαι στο θέμα του ύπνου, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη νέα συμβουλή των επιστημόνων η οποία –αν κρίνουμε από τα λεγόμενά τους- έχει βάση.

Μη ξεχνάς, άλλωστε, ότι ένας κακός ύπνος όχι μόνο θα σου χαρίσει απλόχερα κακή διάθεση, πολλά νεύρα και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, μα επιπλέον συμβάλλει στην παχυσαρκία, την εμφάνιση διαβήτη και τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

On Instagram @kyrastev