Οι επιστήμονες μας δικαίωσαν: Πώς το ρεπό κάνει καλό (και) στην υγεία μας

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 14, 2018 - 10:30

Η ημέρα του ρεπό από τη δουλειά μας είναι η αγαπημένη ημέρα της εβδομάδας για την καθεμία από εμάς, σωστά; Μετά από αυτή την έρευνα έχεις ακόμα έναν λόγο να απολαύσεις το day off σου στο έπακρο, μιας και όσα θα διαβάσεις στη συνέχεια θα σε κάνουν να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο αυτή τη μικρή άδεια από τις εργασιακές σου υποχρεώσεις. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και διήρκησε συνολικά 40 χρόνια, στην οποία συμμετείχαν 1.222 μεσήλικες και η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Καρδιολογίας στο Μόναχο, τα ρεπό συνδέονται άμεσα με τη μακροζωία!

Όπως αποδείχθηκε, οι εργαζόμενοι που απολαμβάνουν ετήσια άδεια λιγότερη των τριών εβδομάδων κινδυνεύουν πολύ περισσότερο να πεθάνουν πρόωρα σε σχέση με εκείνους που παίρνουν άδεια περισσότερο καιρό κατά τη διάρκεια του έτους.

Συγκεκριμένα, όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία παρουσιάζουν 37% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, οι ερευνητές τόνισαν πως αυτό το διάστημα απόλυτης ξεκούρασης και χαλάρωσης δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν ούτε η υγιεινή διατροφή ούτε η συστηματική σωματική άσκηση. 

«Είναι λάθος να πιστεύετε ότι το να έχετε ένα υγιεινό τρόπο ζωής θα σας αποζημιώσει για τη σκληρή δουλειά και θα σας γλιτώσει από το κακό του να μην παίρνετε την άδεια που χρειάζεστε. Οι διακοπές συμβάλλουν στην άμεση απαλλαγή από το στρες και τις αρνητικές σκέψεις», σχολιάζει ο Dr. Timo Strandberg, από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.

Η σημασία της «ημέρας ξεκούρασης» κρίνεται λοιπόν απαραίτητη όχι μόνο για ψυχολογικούς λόγους, μα επιπλέον και για τη διατήρηση της καλής σωματικής μας υγείας. 

Ώρα να εκτιμήσουμε λιγάκι περισσότερο τα ρεπό μας, δεν νομίζετε; 

instagram @lime_and_life

Too Sunday...
Stay in bed!
#zzz #asmuchasyoucan #happysunday Θες να είσαι μία από τις 4 τυχερές που θα κερδίσουν ένα Μαρτάκι - βραχιολάκι από τα Lifelikes; Δεν έχεις παρά να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
• follow @limeandlife
• follow @lifelikes_official • mention 2 φίλες σου
Για να πάρεις μέρος πρέπει να ακολουθήσεις ΌΛΑ τα βήματα του διαγωνισμού #giveaway #march #somethinglucky #springmood #mylifelikes #limelife Let’s find some beautiful place to get lost!!
#valentinesday #letsgetlost #loveactually Τα άλογα ή θα τα «τιθασεύσεις» με ευγένεια και θα κερδίσεις για πάντα την εμπιστοσύνη τους, ή θα τα φοβηθείς και δε θα μοιραστούν μαζί σου ποτέ αυτά που έχουν να δώσουν. Έτσι πάει... 🐴 ➡️Link in bio... #horseriding #horses #freespirits #happysouls #loveanimals On a rainy day... #goodmorningcyprus #februarymood  #staycozy and #lovey