Έχεις γάτα για κατοικίδιο; Να τι προδίδει για τη νοημοσύνη σου

By Evelina Kyrasta Jun 04, 2019
Thumbnail

Ολοένα και περισσότερες επιστημονικές έρευνες αναλύουν στοιχεία της σχέσης ανθρώπου και κατοικίδιων ζώων, με τα συμπεράσματα να αποδεικνύονται κάτι περισσότερο από ενδιαφέροντα.

Νέα αμερικανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 600 εθελοντές, έρχεται τώρα να συνδέσει τα οικόσιτα ζώα με… τη νοημοσύνη των ιδιοκτητών τους, με όσα διαβάζουμε να προκαλούν σίγουρα χαμόγελα στους ανθρώπους με ιδιαίτερη αδυναμία στις γάτες.

Οι ιδιοκτήτες γατών, άλλωστε, αποτελούν τη μειοψηφία, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι μοιράζονται τα σπίτια τους με σκύλους, οι οποίοι θεωρούνται πιο πιστά και σαφώς πιο χαδιάρικα κατοικίδια.

Εξάλλου, θεωρούνται –σε αντίθεση με τις γάτες- ιδανικά ζώα συντροφιάς και παντοτινοί φίλοι των παιδιών!

Πρέπει ο σκύλος μας να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Τι συμβαίνει, όμως, με όσα προδίδει το κάθε ζώο για τον χαρακτήρα μας;

Βάσει της νέας αυτής μελέτης που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι άνθρωποι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, με πολλούς φίλους και ευχάριστοι στην παρέα ενώ όσοι προτιμούν τις γάτες παρουσιάζονται ως πιο μοναχικοί, ευαίσθητοι και δημιουργικοί. Χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι μπορούν να θεωρηθούν και πιο ευάλωτοι.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η παρουσία της γάτας στο σπίτι προδίδει πολλά για τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη της. Μεταξύ των χαρακτηριστικών που εντοπίστηκαν ήταν και η υψηλή νοημοσύνη, κάτι που προκύπτει από το υψηλό σκορ που πέτυχαν στα σχετικά τεστ.

Οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σου κάνει ζημιές στο σπίτι

Επιπλέον, οι λάτρεις της γάτας φέρονται να είναι άνθρωποι έτοιμοι να παλέψουν για όσα θεωρούν σωστά και να υπερασπιστούν μέχρι τέλους τα δικαιώματά τους.

Εξακολουθείς ακόμα να πιστεύεις πως η επιλογή κατοικιδίου είναι εντελώς τυχαία;

 

 

On Instagram @kyrastev