Το Harvard έχει την (πιο γλυκιά) απάντηση: Να τι ονειρεύονται οι σκύλοι μας όταν κοιμούνται

By Evelina Kyrasta May 13, 2019
Thumbnail

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι μπορεί να βλέπει ο σκύλος μας στον ύπνο του κάθε φορά που γαβγίζει με ενθουσιασμό, κουνά την ουρά του ή γρυλίζει απειλητικά;

Πολλές, κυρίως όταν το αγαπημένο μας τετράποδο δείχνει να καλοπερνά στο ζεστό του σπίτι ή τον καναπέ μας.

Η επιστήμη έρχεται να απαντήσει και σε αυτό μας το ερώτημα, έχοντας να μας παρουσιάσει μερικά άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα σχετικής μελέτης.

Συγκεκριμένα, η Dr. Deirdre Barrett, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Harvard Medical School, ανέφερε:

«Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι ότι τα περισσότερα θηλαστικά έχουν παρόμοιο κύκλο ύπνου με αυτόν του ανθρώπου, που πηγαίνει σε ένα βαθύ στάδιο, στο οποίο ο εγκέφαλος είναι πολύ λιγότερο ενεργός και στη συνέχεια σε περιόδους δραστηριότητας που ονομάζεται ταχεία κίνηση ματιών (REM), στην οποία οι άνθρωποι ονειρεύονται».

Σκύλος και καλοκαιρινή βόλτα: Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις

Σύμφωνα με την ίδια, η βαθιά σύνδεση ανθρώπου και σκύλου, δικαιολογεί απόλυτα την πεποίθηση πως τα συγκεκριμένα κατοικίδια «είναι πολύ πιθανό να βλέπουν στα όνειρά τους το πρόσωπό, τη μυρωδιά ή και κάτι ευχάριστο ή ενοχλητικό από τη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη τους».

Οι ιδιοκτήτες σκύλων, από τη μεριά τους, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με αυτό το ενδεχόμενο, καθώς αποδεικνύεται πως είναι στο χέρι τους να εξασφαλίσουν στα κατοικίδιά τους έναν άνετο, γεμάτο χαρούμενα όνειρα ύπνο. Κάτι με το οποίο αποδεικνύεται πως συμφωνεί και η Dr. Barrett η οποία συμβουλεύει όλους εμάς:

«Ο καλύτερος τρόπος για να δώσουμε στον εαυτό μας ή στα παιδιά μας καλύτερα όνειρα είναι να μας εξασφαλίσουμε ευχάριστες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μπόλικο ύπνο σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον. Αυτό είναι ένα καλό στοίχημα επίσης για καλύτερα όνειρα στα κατοικίδια».

Η πιο διάσημη γάτα του κόσμου ζει καλύτερα από εσένα

Να λοιπόν που ακόμα και ένας ήρεμος ύπνος του τετράποδού μας είναι καθαρά δική μας υπόθεση!

On Instagram @kyrastev