Προτιμάς να κοιμάσαι με τον σκύλο ή τον σύντροφό σου; Η επιστήμη αποκαλύπτει τι μας ωφελεί περισσότερο

By Evelina Kyrasta May 06, 2019
Thumbnail

Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ζώων που αγαπούν να μοιράζονται το κρεβάτι τους με το αγαπημένο τους τετράποδο και όπως αποδεικνύεται κάνουν πολύ καλά.

Αν και μεγάλη μερίδα ανθρώπων υποστηρίζει πως το να κοιμόμαστε μαζί με τον σκύλο μας δεν είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε, η επιστήμη έρχεται να τους διαψεύσει και μάλιστα με τη σφραγίδα μεγάλης έρευνας.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Canisius College της Νέας Υόρκης με επικεφαλής την Dr. Christy L. Hoffman, ιδιαιτέρως ωφελημένες παρουσιάζονται οι γυναίκες που αγαπούν να κοιμούνται με τον τετράποδο φίλο τους.

Το λάθος που κάνεις με τον σκύλο σου και τον ωθείς να ενοχλεί τους καλεσμένους σου

Συγκεκριμένα, η εν λόγω έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα θηλυκά τείνουν να κοιμούνται καλύτερα δίπλα στον σκύλο τους παρά δίπλα στον σύντροφό τους –ή σε οποιοδήποτε άλλο ανθρώπινο ον- σε ό,τι αφορά στην ποιότητα του ύπνου αλλά και την ασφάλεια που αισθάνονται.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν 962 ενήλικες γυναίκες εκ των οποίων το 57% μοιράζονταν το κρεβάτι τους με τον σύντροφό τους, με τις υπόλοιπες να κοιμούνται με τουλάχιστον έναν σκύλο ή τουλάχιστον μία γάτα.

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, όσες επιλέγουν να κοιμούνται με τον σκύλο τους, ξυπνούν λιγότερες φορές μέσα στη νύχτα (σχεδόν καθόλου!) ενώ σηκώνονται από το κρεβάτι τους πολύ πιο ξεκούραστες συγκριτικά με εκείνες που κοιμούνται με τον αγαπημένο τους ή τις απαιτητικές γάτες.

Το τεστ που θα αποδείξει ότι ο σκύλος σου καταλαβαίνει πότε είσαι στεναχωρημένη

Η φράση που περιέγραφε όσα ένιωθαν στο πλευρό του σκύλου της ήταν η εξής: «Ύπνος με άνεση και ασφάλεια».

Την ίδια ώρα, έκαναν λόγο για ψυχική ανάταση.

Μη διστάζεις, λοιπόν, κάνε χώρο στο κρεβάτι σου και απόλαυσε τη βραδινή συνύπαρξη με τον τετράποδο φίλο σου!

 

 

On Instagram @kyrastev