Εργαζόμενη μητέρα: Οι εξωπραγματικές απαιτήσεις της κοινωνίας σε ένα post μαμάς που έγινε viral

By Evelina Kyrasta Apr 25, 2019
Thumbnail

Η ζωή ως μητέρα ουδεμία σχέση έχει με τον εαυτό μιας γυναίκας πριν τη δημιουργία της δικής της οικογένειας.

Ο χρόνος είναι λιγότερος, οι υποχρεώσεις πολλές και οι απαιτήσεις της οικογενειακής ζωής καταφέρνουν εύκολα να βάλουν μια γυναίκα σε μια ρουτίνα που πιθανότατα δεν είχε προβλέψει. Και όλα αυτά τα βιώνει κάθε γυναίκα στο έπακρο κατά τους πρώτους μήνες συνύπαρξης με το πρώτο της παιδάκι στο σπίτι.

Το θέμα αυτό έθιξε μία εργαζόμενη μητέρα από τη Μασαχουσέτη, η οποία γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας μόλις επέστρεψε στη δουλειά της μετά τη γέννηση του παιδιού της. Η Sarah Buckley Friedberg, εργαζόμενη σε κάποιο μικροβιολογικό κέντρο της πόλης της και μητέρα τριών παιδιών, παρουσίασε τη σκληρή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει μια γυναίκα συνδυάζοντας καριέρα και οικογένεια, θίγοντας όλα εκείνα τα ζητήματα και τις ανησυχίες για τα οποία ελάχιστες τολμούν να μιλήσουν.

Δες κι αυτό: Ο Mr. Hayslett είναι ο πιο σέξι μπαμπάς του Twitter – Έγινε περιζήτητο μοντέλο χάρη σε ένα tweet του γιου του  

Τι περιμένει η κοινωνία από μία νέα μαμά; Ποιες είναι οι απαιτήσεις εκείνες που εύκολα μπορούν να βγάλουν μια γυναίκα εκτός ορίων; Με τι έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη μια λεχώνα που επιστρέφει στη δουλειά της και τι πραγματικά σημαίνει να είσαι εργαζόμενη μητέρα;

«Μια μαμά με καριέρα πρέπει να θηλάζει ένα χρόνο, να επανέλθει στα κιλά της μετά την γέννα, να επιστρέψει και να είναι καλή στην εργασία της 7 – 8 εβδομάδες μετά τη γέννα, να φροντίζει τα παιδιά, να μαγειρεύει, να καθαρίζει το σπίτι, να κάνει ανακύκλωση, να είναι καλή μαγείρισσα, να πηγαίνει τα παιδιά στους γιατρούς για εμβόλιο και να κοιμάται 8 ώρες ώστε να είναι παραγωγική στην δουλειά της.

Θα πρέπει να κάνει πάρτι για τα γενέθλια των παιδιών της, να τα πηγαίνει σε εξωσχολικές δραστηριότητες, να τα μάθει κολύμπι, να τρώνε λαχανικά, να βάζουν αντηλιακό, να πίνουν αρκετό νερό και να λένε ‘ευχαριστώ’ και ‘παρακαλώ’».

 

Την ίδια ώρα θα πρέπει να έχει την προσοχή της στραμμένη και στον σύζυγό της, με τον οποίο επιβάλλεται να συνεχίσουν τις εξόδους της και όσα έκαναν μαζί προκειμένου να μείνει το πάθος ζωντανό. Κάνει λόγο για έξτρα χρήματα που απαιτούνται για να προσλάβει μία babysitter ώστε να καταφέρει να περνά χρόνο με τον άντρα της, χωρίς το άγχος των παιδιών.

Και μέσα σε όλα αυτά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απομακρυνθεί από τους φίλους της.

Δες κι αυτό: Κόντρα στους κανόνες: Αδερφές μεταμφιέστηκαν σε αγόρια για να δουλέψουν και να σώσουν τον άρρωστο πατέρα τους

Σου ακούγονται βουνό όλα αυτά; Το ίδιο συνέβη με πολλές ακόμα γυναίκες, καθώς το εν λόγω post αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τις 41.000 κοινοποιήσεις.

Και δεν απορούμε για τον λόγο…

On Instagram @kyrastev